Da dodam moje misljenje na pitanje vrijednosti faxa:
Problem je u organizaciji hrvatskog drustva. Ljudi sa faxevima vrlo cesto zavrse na pozicijama koje ih ne iskoristavaju u potpunosti. Naravno zamo zavrse zbog krivih ocekivanja ili zbog vec davno zastarjele strukture raspodjele poslova (pogotovo u velikim firmama).
Posljedica je to sto ljudi bez faksova gledaju kako "neki tip" tamo radi isto sto i oni i za to dobiva 2kkn vise na kraju mjeseca. I u pravu su. A s druge strane tip sa faksom, nakon par godina nekoristenja, to malo primjenjivog znanja kojeg je dobio na faksu, naravno zaboravi.
I sve zato sto se netko prije 10 god. sjetio i rekao da na tu i tu poziciju trebas takvu i takvu strucnu spremu.
A sto se tice same informatike i fakseva - za 95% informatickih poslova ti netreba fax. Ljudi inzistiraju na dodatnom obrazovanju jer statistika pokazuje da su ljudi sa dodatnom skolom zreliji i odgovorniji.
Ja cu prije dati posao nekome tko je prosao npr. visu tehnicku smjer informatika, nego nekom srednjoskolcu koji je to "doma naucio". To je vise stvar vrednovanja preporuka nego aktualnog znanja. Ja bih jos i bio u stanju uociti ako bas imam imam pravu osobu za posao, ali neki tip koji bas i nije doma sa informatikom nece ni pogledati nekog bez formalnih preporuka.
A sto se tice ozbiljnosti, evo primjera: Na FER-ovoj news grupi je jedna cura rekla da je bila na razgovoru za posao u (mislim) Simensu. Imala je zavrsenu srednju skolu i dosta prakticnog znanja (programiranje). Na razgovoru su joj rekli da zadovoljava sve uvjete sto se tice znanja i da ima posao ako ode i zavrsi 2 godine BILO KOJEG faksa.
Pa sad vi izvucite zakljucke iz toga...