Tema: mazda servis
View Single Post
Staro 17.07.2006., 19:06   #47
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Razlog za različito ponašanje ovlaštenih servisa i onih drugih je vrlo jednostavan. U ovlašteni servis dolaze po sili garancije sva novokupljena vozila u garantnom roku. Tada slijedi gulidba tj. silan popis kontrola koje je proizvođač predvidio na određenom broju kilometara pa tako imamo i kontrolu tekućine za pranje stakla, kontrolu amortizera, kontrolu akumulatora i da dalje ne nabrajam...sve to nitko NE RADI ZABADAVE tj. uključeno je u satnicu obaveznog servisa. Tu se zarađuje laka i sigurna lova.
Kod ostalih ( uključivši mojeg Vladeka ) je čista stvar tržišta. Ako si zadovoljan i pri tome ne platiš puno, doći ćeš ponovo.
U jednom sam trenutku kod Vladeka servisiral 18 vozila i njegova je poslovna odluka da izmjenu ulja i filtera ne naplaćuje ( samo doneseš materijal). To je pravi poslovni potez. Naravno, ostale popravke sam plaćao npr. izmjenu zupčastog remena, vodene pumpe ili kvačila. No, cijena je bila umjerena i svi zadovoljni. Treba odabrati "svog" majstora i ostaviti ovlaštene neka i dalje prodaju maglu; sjetite se samo jezivih iznosa za obavezne servise na vozilima KIA, prije nekoliko godina. Automobili su u odnosu na to što su nudili za cijenu ( Mazda tehnologija ) bili vrlo povoljni ali se cijela matematika srušila na bolnom računu za obavezne servise.