View Single Post
Staro 17.07.2006., 18:31   #39
onitaon
Registered User

Datum registracije: Jul 2006
Prije nekih par dana sklopih konfiguraciju oko novog am2 čipseta.No prije nego li napišem svoje iskustvo tom kupovinom par mojih zapažana i viđenja stanja stvari.
Za početak. Što u informatici znači provjerena i sigurna tehnologija.U 90 posto slučajeva to znači da je več zastarjelo. Dok mi Hrvati imamo prilike dobiti neku komponentu u trgovinu , proizvođač već najavljuje novu bolju bržu. I tako dok ju neko proba , provjeri već u trgovine stiže ona novija, često po nižoj cjeni i naravno već se najavljuju novije , bolje... To je začarani krug koji vrijedi i za cijene . Dok čekaš da padne cijena , već stiže nešto novo i sve tako. Prema tome oni koji isčekuju mjesecima da nešto pojeftini ili da postane potvrđena tehnologija najčešće kupuju nešto što je već na zalasku. Svaka čast, to je zasigurno najpovoljnija i najsigurnija kupnja, ali ako malo razmislite o načinu na koji i sami kupujete računala. Uvijek nam je lakše pri duši ako kupimo nešto što je super hiper i top i čime se možete pohvaliti pred drugima. Iako nije tema najbolji primjer su mobiteli- prodaju se silne količine nabrijanih mobitela a večina ne koristi ni pet posto njihovih mogučnosti. Stvar prestiža , a mi u hrvatskoj smo takvi. Tko ne želi priznati- njegov problem.
onitaon je offline