Tema: Poslodavci
View Single Post
Staro 18.06.2003., 12:38   #12
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by ozren
a kaj, ti bi kopao rovove i septicke jame s zavrsenim fakultetom? i isao po cigarete nekom klincu koji je jedva srednju zavrsio i koji bi ti bio sef? a po oglasu je pisalo da traze nekog da radi s racunalima?

kod nas je problem totalno sjeban sustav vrijednosti i cinjenica da se struka, ustvari profesionalnost, uopce ne cijeni.
posto na neki nacin radim u svijetu kao pomorac morati cu ti odgovoriti. prvo fakultet ti nabijem znas gdje svaka kurva danas kojoj tata kupi audija ide na fakultet i pravi orgije sa prijateljicama u stanu svaku noc a po polici je naslagano po dvadeset boca praznih vodke. znam bio sam s takvima. danas zavrsit fakultet u ovoj zemlji nemoze samo onaj koji ga je upisao iz kuharske skole BOZE PRAVDE! a i ti ga zavrsavaju. svaki kreten u ovoj zemlji ima fakultet ukljucjuci moju sestru koja ima magisterij ekonomije a nezna upalit kompjuter znaci nepismena potpuno osoba za svoj posao a i opcentio nepismena u danasnjem svijetu samo nije na balkanu.

sto se tice kopanja rovova sa zavrseniom fakultetom itd sto si napisao tvoj stav mislim da ima 400000 nezaposlenih u hrvatskoj kojemu je sve ispod casti e pa ja sam od 15 godine kopao kanale radio fizikalu za kompjuter kupiti, a prefektno sam govorio engleski i znao sam konfig. mrezu sto 99.8% moj vrsnjaka nije znalo a onaj 0.2% se danas krece po ovom forumu . sad cu ti reci koje sam sve poslove radio fizikala, casar, konobar, izbacivac, reinstaler windowsa, slagac racunala, webmaster, mornar i sad ako bog da jos malo pa mladi porucnik.

da neduljim vise u hrvatskoj da bi postao u pomorstvu netko i nesto znaci da bi imao mjesecno placu +3000$ moras imati 8 godina skolovanja u pomorstvu plus sastrane polagati par stotina sati u specijalnim centrima sa simulatorima, predavacima gdje ce te jebati da ti daju oko 20 certifkata a svaki ces platiti oko 1000-5000kn.

dok jedan peder indijac, ili sa malte, koji nema pojma engleski, koji nema pojma nista o kompjuterima, koji nezna naci na karti madarsku jer nije uz more. njega izaberu kao pametnog mornara i posalju ga na tecaj od 3 mjeseca i daju mu da bude porucnik. naravno jer je on s malte a ja sam Hrvat. mi smo prokleti narod ne samo doma nego i vani a sami smo sebi krivi.