View Single Post
Staro 16.07.2006., 13:36   #49
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kako scaniras kanale? MP nema predefinirane za Hrvatsku ali vrlo ih je jednostavno dodati. Kopiraj negdje na sigurno c:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\TuningParameters\dvbt.xml i onda otvori taj file. Dodaj slijedecu liniju koja je boldana:

Zatim u istom file na kraju dodaj jos i frekvenciju za tvoje podrucje, za Osijek je 570000MHz:

Sad to snimis, pokrenes MP setup -> Television-> Capture cards->Kliknes na Gigabyte Digital Theater Hybrid (DVB-T)-> Edit-> Autotune-> Izaberes Croatia-> Scan, ako je signal slab kao kod mene nekad trebas pokusati par puta dok ne "uhvati" ali obzirom da scanira samo jednu frekvenciju ide brzo. Evo ti adresa na PCE gdje mozes saznati frekvenciju za svoje podrucje:
http://www.pcekspert.com/articles/414-1.html

Meni nije radilo ako postoje dvije kartice (DVB-T i Analogna) sto je po defaultu prepoznao MP, obrisao sam Analognu i postavio kao sto sam napisao. Mozda bi sad radile zajedno ali dok ima DVB-a nije mi potrebno

Sad sam procitao tvoj stariji post, ako se nalazis na 1. katu medju zgradam vrlo je lako moguce da ne mozes uhvatiti nista sa onom antenicom koju si dobio uz karticu. Pokusaj se nekako spojiti na vanjsku antenu koja se nalazi gore na krovu i koja je usmjerena prema odasiljacu, na kablovskoj ces uhvatiti samo ono sto je operater postavio u kabel, osim ako je rijec o zajednickom antenskom sustavu a i tada ovisi o nacinu izvedbe...

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote