View Single Post
Staro 13.07.2006., 22:38   #46
HrcoZg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Unhappy WIN-NOVA-T-USB2

Citiraj:
Autor HrcoZg
Bok svima. Vidim da se ovdje razgovara o dvb-t tunerima, pa me zanima da li možda netko zna (ima iskustva) s Pinnacle 200e (USB), Hauppauge WinTV-NOVA-T (PCI) i Terratec T2 (USB). Naime troumim se između tih kartica za gledanje digitalnog zemaljskog signala. Ja bih htio uzeti hauppauge-ovu karticu ne zato što je najjeftinija, već zato što je PCI slot, jer sam na ovom forumu negdje pročitao da kod USB kartica može doći (ili dolazi) do trzanja slike ako se mijenja jačina signala (ili ako je lošije vrijeme!?!?!), dok kod PCI toga nema (valjda).

Inače živim na oko 5 km od Sljemena [zračne linije :-)], tako da sa terase gledam toranj i pretpostavljam da ne bih imao problema s signalom.

Pa ako netko može dati kakvu preporuku o ove tri kartice (koja je bolji izbor i sl.) bio bih mu zahvalan.
Kupio sam Hauppauge-ovu eksternu USB karticu i prijem je odličan, ali je program za gledanje (WinTV2000) živo s*ranje. Program ne pamti frekvenciju kanala (522MHz za Sljeme) tako da svaki puta kada oću gledat TV moram utipkavati frekvenciju. Pa me zanima da li ima koga da je koristio WinTV2000 i kako ga je podesio?

I drugo: u međuvremenu sam instalirao alternativni program - Cyberlinkovu PowerCinemu 4, koja bez problema zapamti frekvenciju i kanale, slika ne trza uglavnom sve 5. Problem je jedino što je trial verzija ograničena na mjesec dana. Dal netko zna di ima u Zg za kupiti cijeli program?

hvala
HrcoZg je offline   Reply With Quote