Tema: mazda servis
View Single Post
Staro 12.07.2006., 12:59   #39
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Gigi1
Zašto ovlašteni servis,... zato što tamo kad čovjek(mehaničar) spoji auto na komp već napamet zna kakve brojke računalo treba pokazat,...zato što svakih 12 mjeseci dobiva novi softver,...zato što napamet zna koji dio za koji kvar,...oni poznaju svoju marku auta ko svoj džep(specijalizirani su),.... i u krajnjoj liniji zato što imam karticu MES(Mazda Europe Sercvice) i gdje god mi se pojavi kvar na cesti garantiraju dolazak u 24h i plaćaju hotel, znate kaj je najsmješnije-ako mi usred Velebita nestane benzina, oni dolaze sa svojom cisternom u 24h natankat-ovo vrijedi za bilo gdje u Europi....zato ovlašteni servis. Svako ima svoje mišljenje, ali više para ostaviti kod ovlaštenog servisera za ovo što sam naveo je po meni isplativo. Znam ljude kojima su se auti različitih marki kvarili unutar garancijskog roka, a nisu kod ovlaštenih ljudi servisirali aute pa su se lupali po čelu kad su čuli kolko će platiti servis-jer im garancija nije vrijedila, iako bi ju imali da su servisirali auto tam di je trebalo...
ovo je daleko od istine, očito da ti nisi imao negativnog iskustva sa mazdinim servisima, pa si zato ovako pozitivan.

ovo da mehaničari u ovlaštenim servisima poznaju aute kao svoj džep - Ni blizoooo... : nono :

prije će jedan neovlašteni majstor znati više o pojedinom autu, nego ovlašteni serviser, koji u pravilu samo dobivaju nove aute na redovne servise, mijenjaju ulja, pa kao fol, spajaju na "kompjuter", tralala...

i onda kad dođe do ozbiljnijih MEHANIČKIH problema, jer nije auto samo elektronika, već je speedy i napisao, ipak se još uvijek satoji više od mehaničkih pokretnih i nepokretnih dijelova..

primjer: frend kupio NOVU Mazdu 6, TOP model, turbodizela 136ks,xenon, koža - the whole package.
i nakon par mjeseci mu počne nešto lupati kod kočenja ili laganih neravnina i slično....

znaš koliko je puta bio u Mazdinim servisima (u Rijeci i Zagrebu)? jedno 5-6puta.. ja bio s njim jednom, i na svoje oči i uši gledam tipa kako mu tvrdi da je auto popravljen, kao da-da, proijenili smo prednju vilicu koja je PUKLA-NAPUKLA :confused: , i sad je sve ok. Kažem ja frendu, reci mu da ideš probati prije nego riješite papire.. srećom to i napravimo, i samo što smo krenuli iz dvorišta, TUP. TUP.
pa mislim, koji lopovi..
nazad k njima.. opet kopaju, bolje rečeno NEMAJU POJMA. Šef se pravi blesav.. ne zna što da kaže, ide on probati, on NE ČUJE FOL..
da skratim, na kraju su izmijenjali vrag zna što sve ne... i više ne lupa.

recimo, meni na Golfu bio otišao Birač brzina na getribi.. nije se dao šaltati, nikako u ubaciti u brzinu.. auto je bio podosta star, mislim ošla getriba, ali mi malo čdno jer nije bilo nikakvih simptoma prije. Odemo kod nekog ovlaštenog VW tu u Zg, oni nama, treba mijenjati cijelu getribu?! koja btw, košta koliko i pola auta... reko ne hvala.

i onda fino odemo, kod Auto Hubert, gazda sjedne u auto, pokuša šaltati, i odmah ko iz topa vikne, " xyxy, daj donesi jedan birač brzina, i to začas promijeni, ljudi su iz gospića, da ne čekaju" kvar: jedan šaraf sa federom na sebi...

cijena dijela i ruku: džabe. redovito kod njega dolazimo, nema problema, drugi put se vidimo, sretan put! : hello2 :

jedino potpuno novo auto, prvih godinu ili dvije voziti kod ovlaštenih servisera, jer do tada najviše na vidjelo izađu razne bolesti.. poslje toga, bacanje novca...

sorry na podugom postu
Gabre je offline   Reply With Quote