Nije mi se svidjela utakmica, najlošije finale kojeg se ja sjećam...: sweating
Zanimljive su te reprezentacije Italija i Francuska: generalno nisu pokazali najbolji nogomet (mislim da su npr. Njemci ili Argentici igrali bolje) pogotovo ne u skupinama, ali kad su došle odlučujuće utakmice, stvarno su pokazali odlučnost i karakter; te htjeli mi to priznat ili ne, ipak zasluženo prošli u finale.
Kad pogledam sve utakmice zajedno s ovim finalom - Talijani su ipak malo više zaslužili naslov od Francuza.
Zidane me šokirao. Nije mu to trebalo. Svi pričaju (a nitko nije čuo) da mu je Materazzi psovao ili rekao nešto jako uvredljivo.... Moguće! Ali da je Francuska vodila - Zidane ga sigurno ne bi nokautirao. Bio je dosta iscrpljen, dosta je pretrčao, sudac je dopuštao tvrđu igru pa je samim time i trpio dosta prekšaja (sjetite se ramena, a to čak nije niti bio faul) i za kraj uspio je ne matirati Italiju (zaviti u crno Apeninski poluotok a svoje bivše suigrače baciti na koljena) kada je glavom profulao zicer. Sve to, onako u koktelu, rezultiralo je nažalost jednim od najružnijh/najglupljih poteza na prvenstvu, a sigurno ide i u rubriku najružnijih poteza u finalima SP-ava...