Dao sam si truda da natipkam večinu svoga blaga. Nemojte mi zamjeriti, ako sam kaj zaboravil.
Pod špajzu podrazumjevam, škrinju ladičarku, frižider i malu priručnu škrinjicu iznad frižidera.
Škrinja:
Šnicli svinjski razni, kategorizirani (krmići, vratina, but, lopatica) i po 3 do 4 komada u vrećici. Faširano i za gulaš po cca pola kile paketi. 1/4 odojka u komadu (rebrica).
Govedina za juhu i za gulaš. Šnicli od mlade junetine i teletine.
Piletina sortirana u komadu, za pohanje i za ajgemahtec.
Obavezno jedan šaran cca 1 do 2 kg i ista količina pastrve jer nisam baš ljubitelj morske ribe.
Krvavice, pečenice i čvarci.
Količina mesa mora biti barem za 10 ljudi jer nikad neznaš kad će gosti navratiti.
Povrće mahune, mladi grah, smrznuti đuveđ i kuhani paradajz sos u čašicama od po 2 dcl. Punjene filane paprike, ostalo još 10 komada.
Špajza:
10 litara svinjske masti.
10 kg krumpira, par kila luka, bjeli luk.
Suhi grah, riža nekoliko vrsta (obična, smeđa, integralna), rezanci i mlinci, špageti i dr. tjestenina.
Konzerve: grah, slatki kukuruz, šampinjoni...., pekmeza barem 5 vrsta+nutela, med, čokolada za kuhanje i ostalo za kolače.
Nekoliko vrsta ulja: Suncokretovo, maslinovo, bučino, sezamovo, palmino za fritezu.
Kiseli krastavci, paprika, cikla, feferoni ljuti i slatki, ajvar i pinđur.
Sve vrste brašna.
Grickalice razne. Neda se to pobrojat. Mislim napolitanke, čips i sl.
Barem 1 paket punomasnog trajnog mlijeka.
Gajba mineralne, 2 gajbe pive (alkoholna i bezalkoholna), nekoliko vrsta vina i desetak vrsta žestice.
Barem 30 vrsta mirodija i začina.
Frižider:
2 litre mljeka. Kad si žedan po noči voda nevalja, a sok ti se ne radi.
Kečap ljuti i slatki, paradajz koncentrat.
2 vrste senfa, hren.
Jaja barem 10 komada.
2 do 3 vrste salame, jeger, komad suhog mesa, špek marke adidas, suhe kobasice, dimljeni sir, feta, sir podravec. Nekoliko paketa hrenovki.
Tabasco, kvasac, 1 litra jogurta, mileram i vrhnje za kuhanje, par komada mlječnih napaza i sireva. Toast sir u listićima.
Par konzervi paštete, ribica u ulju i sa povrćem, slane srdele u maslinovom ulju.
Par komada stolnog margarina i margarina za mazanje.
Maslac za pečenje.
Priručna škrinja:
Smrznuti pomfri.
Nekoliko paketa smrznutih čevapa, paket pljeskavica.
Razni panirani odresci.
Riblji fileti i surami štapići.
Uglavnom sve šta se može pripremiti za 20 minuta.
Zaboravio sam napomenut da mi starci imaju 30 metara od mene vrt sa friškim povrćem i začinima.
Naravno da treba imati i savalat i pribor. Zdjele lonci i tavice razne. Gril tavica. Wook. Lonac od 9 litara sa tronošcem za fiš i razne gulaše i paprikaše.
Roštilj na koji stane 1 kg mesa. Pečica sa tanjurom za kotlovinu.
Itd. Itd da ne nabrajam dalje
Ovako bi trebala izgledat imovina svakog pravog žderonje.
Namjerno sam izostavio tavan i server u podrumu.