View Single Post
Staro 07.07.2006., 01:57   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor nicko_029
moram ti proiznati da sam instalirao pinnacle 9-ku prije nego sam procitao par postova i odlucio ostati na njemu treba se malo naviknuti, ali odlican je...
On je sirotinja za audio, na razini pocket editora, ali za osnovne timeline igrarije tipa baci/spoji/snimaj, zbilja je odlican. Pogodili su ugodnu okolinu za rad i brzo ti priraste navici.

Citiraj:
Autor nicko_029
nego, ja snimam s tv-a nesto u mpeg2 formatu, ali meni se cini da to nije bas standardni mpeg2, no nema veze, sredi se to....
Pa vidi sto tocno snimas. Upoznaj se bolje sa postavkama.

Citiraj:
Autor nicko_029
i posto na kraju to mislim kodirat sve jos jednom, koj imi format preporucujes i s kojim bitrateom?
Sve ovisi o tvom oku i zeljama. Nesto uopce ne kodiram. Nesto ide Xvid (Gordian) a kad je izvor vrhunski i hocu brze obaviti. Odem na 2200+ u Dr.Divx /2 prolaza/slow i ispada fantasticno. Danas ekonomizacija kodiranja po starom ekvivalentu 1CD vise nije potrebna. Osim ako se ne radi o direktnom DVD transferu u Xvid/Divx...

Cesto puta gledam glatki Xvid na kojem se vidi da je posao dobro obavljen, nema ni A od Artifakticha, ali opet nema finocu dubinskih detalja koji itekako cine dojam gledanja ugodniji.

Iznad 2000+ ....3000+ ti detalji se ne gube. Na manje od 4000+ kad se snimi sa TV-a Divx/Xvid dobije se UDF-ko od 3500-3700MB.

Vecina nece znati da nije MPEG2 jer je slika prekrasna.

Sa danasnjim cijenama medija i cinjenicom da ti ipak ostaje za gledanje, cemu gubiti kvalitetu?

Kad je izvor odlican bez saturacije, sa izvrsnim kontrastom i bojom, tipa DVD-a transfer, onda to ne dolazi toliko u obzir. Mada se cesto i tada vidi gubitak tih dubinskih detalja sve zbog zguravanja na 1 ili 2 CD-a.

Sa TV-a najcesce ostanem na 2GB fajlu super slike, cca 2000-3000 bitonje, za moje oko idealan izvor detalja,slike i ekonomizacije u razumnim okvirima.

Znam da ovo mozda zvuci razvratnicki, ali pase mi danas takav nacin

Opet, ako se radi o nekom dokumentarcu koji ima vise informativnu vaznost, onda cu ipak ekonomizirati i peglati sliku max u Gordianu, tipa CD velicine.
Visage je offline   Reply With Quote