Citiraj:
Autor McG
Kolko ja znam šasija se sastoji od motora, mjenjača, getribe (liti mjenjačke kutije), osovine(a), ovjesa, kardana (ako je pogoon an stražnje kotače), sustva za paljenje auta, kočionog sustava, volan, idt. But then again...I could be wrong.
U ovom quote-u (s tvoje linka) se navodi da Brabus kupuje dijelove od Mercedesa, ali točnije stanje stvari je da ti dijelovi stižu direktno iz AMG, ionak već prerađeni, a čeka ih daljna prerada. Nakon toga prozvođač auta više nije ni Mercedes ni AMG, već Brabus i kao takav Brabus ih prodaje pod svojim imenom i po svojoj cijeni.
Pošto je na prvoj stranici neko postal citat da postoji šansa da taj auto koji tip vozi nije Brabus, već samo obični Mercedes s Brabus opremom i kolko-tolko predelanim motorom....ja sam rekel da je pitanje vremena kad bu mu nekaj otišlo. Brabusovi inžinjeri/mehaničari si blago rečeno daju truda i vremena da podese kompletni auto za taj i taj motor.
|
da, u krivu si. TO što si naveo nije šasija. i bolje rečeno, priča o šasiji nema veze sa brabusom. šasija je auta takva kakva je, i kao takva se ne mijenja.
dolazi do ojačavanja OVJESA, KOČNICA, MOTORA ali to ne spada pod "šasiju"...
a ovo što su napisali da auto ima Brabus optički paket samo, pa onda napisali da auto ide 300 na sat, ali da nije "ojačan", pa da će se razletit, pa da Mercedes nije dovoljno "čvrst" za takve brzine,je malo kontradiktorno, i izlazi iz usta ljudi koji ne poznaju dovoljno automobile. Jer ako auto ide 300nasat, a ide, onda je to izvorni Brabus model S klase.
Pa jedan Mercedes W123 od prije 20-30godina, je imao stražnje diskove i kompletno ojačanu karoseriju, i bio sposoban bez problema razvijati brzine preko 200km/h, pa da sad jedna nova S klasa, savršenstvo izrade, tehnologije izrade, krutosti karoserije, pa da nije sposobna i sigurna za vožnju od 300km/h...
onda mi molim vas recite koji auto je za to sposoban?
a Brabus nije ricerski tuning auta, da bi na aute samo stavljali plastike, felge i druge pizdarije, već kompletna tuning kuća, koja ako uzme radit auto onda na autu radi sve. od ovjesa, kočnica, motora, dodatne opreme... jel me razumijete.
P.S. da ne bi ispalo da branim tipa i njegovu vožnju, ja samo branim neke osnovne tehničke stvari vezane uz ovu tematiku.. i uz ovaj automobil.