View Single Post
Staro 04.06.2002., 19:59   #25
matijas
Premium

matijas's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by numa
Dakle tihi komp - ja predlazem Sunon 8cm (chipoteka - 45kn/kom) ventilatore na kucistu na 12v i izbusenim rupama na kucistu i resetkama (opet chipoteka cca 10kn/kom).
Ti ventilatori za razliku od vecine ventilatora rade svega 24 decibela na punoj voltazi. I uz to imaju PUNO veci protok od vulgaris ventilatora (nisam siguran koliko ali nesto tipa cca 50 cfm).

Sto se tice procesora ja drzim titanov 8cm ventilator na "flower" pasivnom hladnjaku na pola voltaze (kosta cca 85kn). Ne puse previse ali puse dovoljno za mog durona koji je sada na 40 stupnjeva a protok zraka je dosta slabasan preko njega (imam jednog sunona kojem je glavna namjena da mi hladi diskove). Sam titan je apsolutno besuman. Kada upalim samo njega da bi ga *uopce* cuo moram pribliziti glavu ma cca 15 cm u otvorenom kucistu.

Zaboravio si reci da ti je kuciste zagradjeno jastucima i da to bitno pridonosi ubijanju buke....

Moji 8 cm su isto Sunoni i bas i nisu TAKO tihi na 12V jer puhanje zraka samo za sebe stvara buku (nemam nikakve resetke, protok je potpuno slobodan).

Moj bi prijedlog svima koje muci buka bio: monitrajte jednog 12cm za ispuh i jednog za upuh, spustite na 5 ili 7V i to je to (naravno za rezanje rupa ce vam trebati i pokoji hardcore alat, ali sve je to cijena uspjeha ) . Ventilatori su toliko veliki da ce protok biti odlcan...