Ma ziva propaganda. I ja bih rado bio novinar, tri puta tjedno janjetina, becki za svaki dorucak...
Na poslu imamo Trend Micro, i mogu reci da je jedan od najlosijih antivirusa. Kada napokon izdaju definiciju za virus, to i radi OK, ali znaju kasniti za ostalima i po nekoliko dana. Plus, nema nikakvih opcija za administriranje, vec ako klijent ne najde na lokalnoj mrezi antivirus server (s kojeg je instaliran), onda se jednostano antivirus klijent ugasi (i ne stiti racunalo). Nadalje, iz nekog cudnog razloga sam se prestane apdejtati nakon nekog vremena, pa ga treba reinstalirati. Takodjer, nakon promijene imena racunala ili IP adrese, takodjer se vise ne apdejta. Najgluplja stvar je sto se apdejta samo pri paljenju racunala (dizanju Windowsa). Znaci, ostavite upaljeno racunalo na tjedan dana, i racunalo vam zaista nije zasticeno.
Ako mislite da je to sve, grdno se varate. Za razliku od ostalih antivirusnih kompanija, koje su izbacile definicije za mutirani BAGBEAR-B (BAGBEAR.BAM) jos u subotu, Trend Micro je to ucinio tek jutros.
Podrska u hrvata za Trend Micro sve je samo ne strucna. Neki dan nas je covijek iz firme koja daje podrsku korisnicima tog antivirusa maltretirao nekoliko sati na sastanku na kojem nas je uvjeravao da smo budale. Tijekom tog sastanka, ta osoba sa sveucilisnim obrazovanjem (FER, ako se ne varam), rekla je da moramo disejblati NetBEUI na nasim Routerima, pa da se vise ne routa. (Valjda covijek nije nikada cuo da se NetBEUI zapravno NE ruta, jednostavno nije takav protokol). Takodjer, nije mu poznato da se klijent na racunalu ne digne (te ne stiti racunalo) ako na mrezi ne najde antivirusni server, te zato se sami klijenti prestanu apdejtati sami od sebe. Da ne kazem da se bas previse niti ne razumije u viruse.
Tako kada vidim u casopisu reklamu za Trend Micro, jednostavno mi se smraci pred ocima.