View Single Post
Staro 30.06.2006., 15:31   #7
markkc
Registered User

markkc's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
Ja i inace izbjegavam stavljati pastu na cipove "otvorenog tipa" na bilo koji drugi nacin osim nanosenja tankog sloja preko jezgre, pa nisam nikad ni imao takav problem Na cipove sa heatspreaderom ili na chipsete sa plasticnim pokrovom je bolje staviti malu kolicinicu na centar pa da pasivnjak lijepo rasporedi pastu kako treba i eventualno (ako se moze) pobrisati visak ako izleti van
E, to ti je dobar prijedlog. Treba znati kako nanjeti pastu na procesor - nije teško ali ipak treba pripaziti kod procesora s otvorenom jezgrom i silver pastom.
Ja znam kako se pasta treba postaviti, ali evo vidiš zbog moje neopreznosti, iako sam stavio pastu samo po jezgri (očito previše), kod postavljanja hladnjaka pasta je procurila oko jezgre i dogodio se problem.
Mišljenja sam da je bolje kod procesora s otvorenom jezgrom koristiti pastu na bazi keramike i obične paste, čisto zbog prevencije. Sama pasta ne utječe puno na sniženje temperature. Može se, recimo, desiti da bolje postavljena obična pasta ima bolje rezultate od loše postavljene silver paste. Bez obzira na to učinak silver paste s obzirom na obične je praktički zanemariv.
markkc je offline   Reply With Quote