View Single Post
Staro 30.06.2006., 15:07   #69
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor Hrvoje xyz
lol takve baje a nemaju za bengu
bitno da je 50k€+ auto u garazi

plin - jako dobra stvar , jednom kad uzmem auto koji ocu (e36 316/318/318is/320) stavljam plin unutra,,

ima i negativnih stvari s plinom doduse, nekad nece zapalit i tak zna se ugasit,al ak je sve dobro nastelano nebi smjelo bit problema..
( kad nemaš pojma jednostavno začepi gubicu- doslovan prijevod smaljića)
Auto se uvijek pali na Benzin, tako je automatika poštelana. Ako ga želiš na plin palit moraš prvo prebacit na benzin i onda na plin dok je auto na kontaktu, prek ljeta to nije bad ali prek zime zna biti, no po riječima Ede Vlakovića ( vlansika servisa "Boyski" to se ne radi, ne šteti ali je bolje kad je motor hčadan da se pali na benzin, na plin ga automatski prebaci kad dođe do 2000 okretaja.

Ugasiti se može samo ako je loše poštelan ( kao i kad je auto samo na bengu), a to možeš lako solo poštelat pomoću šarafa na isparivaču okrečeš ga na jednu ili drugu stranu dok motor ne radi mirno.

U pravilu kad se jednom poštela ne treba ga se štelat nanovo.

Kaj se tiče ekipe koja ima skupe aute, oni maju para za bengu ali možda žele uštediti i uz to žele manje zagđivati okoliš po meni je to samo pohvalno, te da ja imam takav auto također bi mu stavio plin.

Da se pohvalim prekjučer sam bio kod Boyskog i stavio plin, rezultat 50kn za 200km od toga 90% autocesta. Motor radi mirnije na plin nego na bengu, cijena za gorivo za 34.8l plina koliko mi stane u bocu platim 106,14kn ( 3,05kn/l UNP-a).

Uobičajeni mitovi uz plin:
1. kad ubrzavaš auto je trom loše reagira na gas, ko traktor.

- glupost, ubrzavao sam preticao isto kao i s benzinom, nisam primjetio nikakvu razliku.

2. Auto se zna ugasiti i neće upaliti na plin.

-Ugasiti se može samo ako je loše poštelan ( kao i kad je auto samo na bengu), a to možeš lako solo poštelat pomoću šarafa na isparivaču okrečeš ga na jednu ili drugu stranu dok motor ne radi mirno.

U pravilu kad se jednom poštela ne treba ga se štelat nanovo.

Auto se pali na Benzin, pa kao neće upaliti ond anekaj niej u redu s njime a nije do plina.

3. Auto smrdi po plinu i nemsiješ pušiti u njemu

- Nema mirisa plina jer je to zatvoreni sustav, kao i za benzin, kad se osjeti miris benzina nekaj ne štima, ja nisma nijednom osjeti miris plian nik kad sma usre dvožnje prešaltavao s plina na benzin i obrunto baš da to provjerim.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote