Kupio sam novi disk, Hitachi 160 GB SATAII. Matična je ASRock K7NF2-RAID.
E sad, nikako ne uspjevam instalirati Windowse na taj sata disk, a da nije ukopčan još jedan pata. Ako ostavim samo sata disk i krenem instaliravati Win, nakon šta odaberem particiju dobijem ovu poruku:
Ne pomaže ni brisanje particije, pa kreiranje nove, ni naknadno formatiranje iz Win s drugog diska, ništa.
E sad kada ostavim pata disk dobivam najčešće istu poruku. Par puta sam uspio instalirati Win ali mi onda nisu bili na c: particiji već e:, f: itd. Probao sam naknadno nakon šta instaliram Win promijeniti s Partition Magicom slovo drive-a ali ne mogu jer je gore sistem.
Jednom sam čak i uspio nekako iskombinirati da se odma instalirava na c: tako da sam pobrisao jednu particiju na pata disku i jednu na sata, pa sam onda stvorio particiju na sata disku. Tada je prepoznao format i krenuo s instaliravanjem. To je uspjelo jedanput iz pitaj Boga kojeg razloga.
Tada sam recimo bio zadovoljan. Onda sam fino s Partition Magicom išao spojiti dvije particije koje su bile na pata disku i nakon što se sistem restartao pisalo je "NTLDR is missing".
Uglavnom, nikako neće bootati bez pata diska. I u onim kombinacijama kada su Win bili instalirani na d:, e:, f:, ž:, žblj: i ostale piz*arije nakon što bi iskopčao pata disk pisalo bi nešto tipa: invalid boot device insert proper ... bla, bla.
E da, isto je učitao drivere za sata ili ne, čak kada sam učitao drivere za sata nisam ni jednom uspio ništa.
Da li netko zna rješenje ovg blesavog problema? Šta da radim, šta, šta?