Možda ste primijetili temu broja pc chipa od lipnja - modificiranje računala. U sklopu teme napravio sam i modifikaciju kućišta sa kojom ću vas zagnjaviti
Ukratko, modificirano je big tower kućište sa napajanjem, tipkovnicom i mišem, sa time da sam išao na kvalitetniju izradu - bojanje je odrađeno u auto lakirnici, a rezanje na CNC glodalici; osim tipkovnice i miša koje sam farbao sprejem - miš je ispao kako tako, ali tipkovnica i nije baš nešto

Bilo je i rezanja dremelom, ali samo na dijelovima kućišta koja se ne vide.
Originalna prednja maska zamijenjena je novom napravljenom od pleksija i stakla, a inicijalno sam planirao koristiti staklo za sve prozore, no zbog greške u mjerenju i kratkih rokova od toga sam odustao i napravio ih od pleksija. Iza prozora na bočnoj strani je pleksi sa graviranim logotipom chipa kojeg osvjetljava set LEDica, a za dodatno osvjetljenje zadužene je par crvenih neonskih lampi...
Kućište je originalno opremljeno sa dva 80mm ventilatora, no umjesto njih su ugrađeni 120mm. Svi vijci su zamijenjeni sa thumbscrew vijcima, a dodane su i ručke za prenošenje.
Da ne duljim, pogledajte slike...
Kućište, tipkovnica, miš i napajanje prije radova:
Završena modifikacija:
Detalji - ručke i prozor na gornjoj strani i LED osvijetljen logo na bočnom prozoru:
Još detalja; prednje maske za uređaje i tipka za paljenje, LED indikatori i USB portovi, ventilator na prednjoj maski iza stakla:
I još detalja; vijak i pločice koje drže staklo, vijci na stražnjoj strani:
Komponente; ofarbano napajanje sa cable sleeve i zamjenskim konektorima, tipkovnica i miš:
Završna slika, kućište sa uključenim osvjetljenjem: