Tema: Bagbear-b
View Single Post
Staro 08.06.2003., 01:50   #21
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by marac
Ovako Gpremec:
Taj bugbear se aktvra ako otvoris prilozeni atachment koji ima dvostruku ekstenziju! Ja ih primim dnevo 10-20 komada te ih sve pobrisem bez da mi se komp inficira.
Trebam li napomenuti da nemam Antivrusni program instaliran?
Ti ocito ne radis s korisnicima. Zadnje dvije havarije na poslu po pitanju virusa pokrenula je (ista) osoba koja nista ne radi po cijele dane, vec se dopisuje s frendovima i frendicama iz drugih firmi, te (naravno) otvara ama bas svaki attachment. Trenutno mozgamo kako da joj otmemo PC i uvalimo joj pisacu masinu.
A kada ti se jednom BAGBEAR-A/B naseli na lokalnu mrezu (stotine racunala su u pitanju, i to na 20-tak lokacija), testko ga se je rijesiti. BAGBEAR-A sam u lokalnoj mrezi ganjao 2 mjeseca dok ga nisam unistio, a B verzija koristi iste finte "bijega".
Citiraj:
Originally posted by msvrtan
...a to da ces ti troma zenama kod mene u uredu reci da ne pokrenu attachemnt koje dobe od kolegice iz ministarstva vanjskih poslova o da....nobelova onome ko uspije...pitajte kovu...cure i tete su ok ali frendicin mejl je frendicin mejl...
BINGO! Ma najbolje je takvim korisnicima na mail serveru napraviti da se brise svaki attachment (i praviti se lud: " pa nije mi jasno zasto ne prolazi").