Dakle dok se skupljaju pare za novu PCI-e grafu treba smisit nešto s ovom Sapphire x550 na kojoj sam zaglavio...
Ovo je malo poduže pa kome se neda nek preskoči...

Sad se traže iskustva/preporuke...
Dakle definitivno mi trebaju hladnjaci za memoriju jer ova izgleda ide bitno gore od sadašnje frekve ali se bome i grije pri tome...
Vjerojatno će to bit onaj Zalmanov komplet ZM-RHS1 (8 komada je u njemu a tolko mi ih i treba) samo je sad pitanje ima li smisla kupovati ih same ili možda upariti sa nečim drugim?
Kartica je Sapphireova x550 128/128 memorija - 8 čipova (s obe strane kartice) ali druga strana je adekvatno prozračena istim ventovima koji hlade NB...
E sad...
Sapphireov GPU hladjak zapravo odaje solidan dojam i izgleda da dobro radi s ovim GPU-om...
Međutim uvjek postoji šansa da se nešto drugo isplati tj. da se izvuče još malo iz GPU-a...
Sad je stvar što se sa VF700AlCu dobje 8 ježeva za memu koji poništavaju potrebu za dodatnim kupovanjem ježeva...
Dakle za sad imam par opcija...
Sapphire GPU Cooler + ZM-RHS1 set - 50kn
Sapphire GPU Cooler + ZM-RHS1 + Glacialtech PCI VentCard - 120kn
Dali je bolja opcija od gornje je pitanje???
ili
VF700AlCu + njegovi ježevi - 150kn
Spire Coolforce III + zalman set za memoriju - 135kn
Glacialtech Northpole + zalman set za memoriju - 190kn
Dali idu zajedno uopće je pitanje???
Nešto drugo...???
E sad...
Zanima me sljedeće i to detaljno...
Ako neko nije voljan i neda mu se pisat nek preskoči cjelu stvar i ne izjašnjava se uopće jer mi sam komentar - Zalman ili Coolforce ništa ne znači...
Dakle...
1. Koji od ovih coolera imate/ste imali u rukama tj. na kartici... :?)
2. Ako ste ga imali tj. promjenili ga - zašto...?
3. Što hladi/je hladio i na kojim taktovima/okretajima i buka...
4. U kakvim uvjetima okoline radi...
Ovo pod 4 uključuje protok zraka u kanti, dodatne vetove koji pušu po njima ili isisavaju zrak vab i sl...
Svaka sugestija je dobrodošla...