View Single Post
Staro 24.06.2006., 07:10   #531
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
'
Eh, kad se bas necete ostaviti tog SP-a...

Onda cu dusu otvoriti do kraja i reci jos koju

Kazu ljudi iz naroda : 'Prijatelji, prijateljima moraju reci i stvari koje ne zele obavezno cuti"

Rece jedan od bivsih savjetnika Clintona, prije X godina, kad je na konferenciji prekinuo Bill-a i dao svoje misljenje o nekoj epizodi vanske politike.

Novinari ga pitaju : 'Pa kako ste to mogli, znaci li to da ste u ostavci"

A on ima kaze " 'Ako ja i predsjednik o svemu mislimo isto 24h, onda on mene doista i ne treba za nista'

To je otprilike ono sto treba zemljanima od stoljecha 7-mog, da sami sebi priznaju.

Ovaj tim cak i da je pobjedio, njihova igra, njihovo medjusobno postovanje (nepostojeche, osim cmakanja nakon gola) postovanje prema treneru (kakav god i koji god) = 0000.1%

To nije nogomet, to nije igranje, to je pimplanje.

Svi vole Hrvatsku, desna na srcu, ali SVI najvise vole svoj standard i svoj Djep.

Dovoljno je samo cuti razinu komunikacije i opisa stanja igre iz usta nasih populi spikera. Mislim da ni jedna zemlja nema spikere koji za svoj tim u 90min vremena vise spominju "Srecu" , kako da ni sami ne vjeruju u taj tim, u jednom kontinuiranom smislu.

Hvala bogu, kako god da se pokvario u nekim stvarima, 101 je po pitanju novinarstva jos uvjek nepotkupljiv, pa je glazba za usi slusati ljude koji iz svog srca zele da pobjedimo, ali od pocetka govore, da smo saka jada, sto i jesmo. Cici postavljaju pitanja koja nijedan novinar pitao nebi.

Pogledajte samo Cicine reakcije, skache na pomocnike, ludi dok ih gleda, to su nesrazmjerne reakcije za nekog tko kaze da ga slusaju igrachi. To je ponasanje (kad zabiju) nekoga tko je dobio Jack Pot, i nekoga (kad puse) koji debelo zna da nema tlo pod nogama. Jack Pot reakcija , a ne reakcija selektora/trenera koji gleda rezultat kao kontinuiranu krunu rada i dobro obavljenog posla !

Kao neki klinac skace na pomocnika, to je ponizavajuche, to govori koliko mu zvuci SF kad nesto zabiju. Sto bi trebali? ...zbog populi suza labilnog selektora to jos nazivati vrlinom. Umobolno koliko i sami ljudi mogu pusiti isprike i mitske razloge dijabolicnih xy konsteacija koje ni sogorica od Drage Plechke starim viskom nemere izmjeriti - a sve kao razlog, zasto smo izgubili.

Ali sve je ovo kap u moru. Bolest je u nogometu puno vecha i ona ide od kompletnog saveza u kojem sjede stetochine.

Kad se sjetim onog Markovicha, sebicnog faraona koji nece napustiti stolicu dok ne odapne, hijearhiju starih olinjalih prdonja koje je poredao oko sebe. Ti ljudi bi istrunuli da se okruze nekim sposobnim, jer njihovo postojanje bi kao takvo nestalo. Sjetite se koliko se samo svaki put bira izbornike i koje su to samo kulisne svinjarije koje veze nemaju sa objektivnim sposobnostima biranja nekog po znanju.

Gotovo je uvredljivo koji su to nesposobni ljudi.

Zar doista mislite da osrednji trener koji to gleda sa njima svaki dan, nije svijestan destrukcije diletanata?

I ono sto mi je najgore. Koliko se samo prostora daje na lupetaranje a o samoj igri nista.

Koliko puta, nasi nogometasi u jednoj minuti ponove "psihicki" i "ja mislim"

Cak da nam je svima otac neko iz tog tima, svi znamo da vecina nije u stanju prochi ni ispit iz osmoljetke.

No svi pricaju o "psihickoj vaznosti" , "o velikom srcu" , "mladost ce pobjediti" ...i slicne nebuloze na razini SKOJ krilatica pred zasjedanje 7-og Avnoja.

Pola ljudi navijacha iste ove gluposti ponavlja...

Mladje generacije ce valjda manje pusiti ove krilatice, pa ce se nadam se, pricati samo o exaktnoj igri, a "veliko srce" nek ostave za Markovicha i ekipu kad im narastu grozdovi hemeroida od pohlepe za foteljama.

Pa sto govori taj "vozni park" u upravi , gdje 70+ godisnjaci sjede i odlucjuju o stvarima kojima nemaju veze?

U drugoj zemlji bi od srama se digli, jer nebi mogli uopce opravdati svoje postojanje, ali kod nas, kad si smeche, okruzi se smechem i siguran si.

Kad prichamo o psihologiji, njima drag termin, kojeg su vec izlizali, evo jednog primjera, prave :

Kad neka bagra siluje nekoga, sto prvo rade da se zastite?

Tjeraju sve one koji gledaju da se ukljuce, jer onaj koji nije, taj bi mogao prichati, a onaj koji je, postaje im drugi par ociju na ledjima. Ovo ide jos od Rima pa do danasnjih ratova. Ovaj modus je kod nas esencija funkcioniranja, posebno u sportu.

Bahato, nestrucno, populisticki, bez ikakve vizije, znanja.
Nek se kradu, nek namjestaju utakmice, bas me briga, ali kad netko moze ovakav tim odvesti na SP, to je najbolja indikacija, goreg neprijatelja rezultatima nema.

Mozete nabrajati promjene za 10 sljedecih utakmica, ali od toga nema kruha. Kao i u svim HR okruzenjima, neznalice se boje okruziti znalcima i nema tu pomochi, dok jednostavno ne izumru !

Kako se samo cereka Markovich nakon svake epopeje biranja novog selektora koji je po njegovom ukusu. Nadam se da ce se jednom kod nas (ionako ih izvozimo) pojaviti neki magnat, pokupovati iz svog djepa jedan tim, dovesti PRAVE selektore i PRAVE trenere, a ovima reci SIKTER iz HR nogometa !

Po mogucnosti neki Grk tipa : Sinekus Zondus

Pa ce nashi spieleri odradjivati PRAVI kardio trening svaki dan, pa ce pumpa ici na 115+, pa ce takav igrach trcati citavu utakmicu i jos imati rezerve za jos jednu.

Nema tetkastog pristupa, ovaj trchi , ovaj cheka sa bestekom pred golom.

Eto, Amen od mene do sljedeceg prvenstva.

PS : Isuse, mani se brojanja igracha, uzmi radiju jednu lutkicu i par iglica, napravi je po uzoru na jednu spominjanu spodobu... i pocni pikati stetochinu
Visage je offline   Reply With Quote