View Single Post
Staro 23.06.2006., 10:29   #22
mITZEK jr
R.I.P Mitzek
Moj komp

mITZEK jr's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Ne serem,malo prije sam to obavio : hello2 :

Sunce drago,citas li ti idiotarije koje autor pise?

Decko trazi savjet,ok,dobio ih je par,zar nije ?!

I evo sta odgovara = > " Nemojte mi govoriti odi tam radit, odi tam,... Nego nekaj konkretno... "

Mislim ono ?!

Otvorili su ti mjesto za 6.5 soma kuna,iako si,kako bi se bez srednje skole reklo,nepismen? Ti si neki wunderkid? Sin tajkuna? Otkrij se,sigurno pricas 7 jezika,IQ 180? Pohvali nam se...

Sta si sutio do sada,kada decko na koljenima moli za savjet?Daj mu reci,tko ti je nudio posao i gdje za 6.5 soma kuna...Ma i ja dajem otkaz,istog trenutka,s zavrsenom srednjom,prekvalifikacijom komercijaliste,prakticki 2 srednje,student HT faksa...sigurno bi imao oko 16 soma : suicide

Ljudi u konzumu,billi,plodinama itd rade za 2400kn s 20 godina radnog staza,zavrsenim skolama i fakultetima,bili oni trgovci,vozaci ili nesto trece...

Sve firme s kojima suradjujemo u Hrvatskoj,primarno gradjevinske,rijetko tko ima placu vecu od 3000kn,a svi znamo koja se lova u gradjevini vrti.Pritom mislim na radnike u skladistima,vozace,trgovce...

I stvarno,rijetko koga znam da ima placu vecu od 4000kn,2 prijatelja imaju 3900,trgovacki putnici,u odijelu i kravati svakodnevno,zavrsene skole,diplome,1 ima i kcer,decki 27 godina s radnim stazom od 19-te godine.

Osobno,nije tajna,radim za 3700 neto + 100 eura po sluzbenom putu u Italiju,cca 1 tjedno putujem - Trst,Udine,Padova...u ogromnu grupaciju lanaca trgovina Bardelli,jednom od najvecih u Italiji.To ispada oko 350-400 eura mjesecno,ali na jedno putovanje izgubim cijeli dan,carine,spedicije...obicno kada dodjem u RI,drugi dan u 8 ujutro vec moram bit kod naseg speditera.U Italiju krecem u 7 ujutro,natrag sam oko 17h,umoran ko pas.

I da,radio sam u skladistu prakticki do jucer,za 2600kn.Nisam tezio vecoj placi,radio sam i sutio.Poznavanje jezika i opca sposobnost dali su mi priliku radit vrlo odgovoran posao u ozbiljnoj firmi! Nisam jedini,ali nisam nista manje vrijedniji...

EDIT: Ok,mi ovdje pricamo o sezonskom poslu,koji je cesto bolje placen od stalnog radnog odnosa,naravno vezanog ugovorom.Tu sam ga malo onda bzvz nadrobio,ponajprije mislim na billu itd...

ako se ne varam ti radis kod svojih?
mislim da imas neku keramiku ili nesto takvo?

ja sam prošlo ljeto radio montaze klima uredaja i antenskih sistema....
2 glave po danu,radno vrijeme od 9 do 17,18H kako kada.i da ne zaboravim da je ekipa s kojom sam radio bila zakon....sav trosak mi je bio da si svaki dan kupim cigarete jer je sef placo glablec,cugu i kerefeke....
tak da nemaju svi srece kao ja ali potrazi nesto takvo zanimljivo je....
a i kao sto su neki napisali imas besplatnu teretanu jer vecina klima tezi preko
20 kg na vise ovisi o snazi i sistemu....