Autor Thoroughbred B
Ne serem,malo prije sam to obavio : hello2 :
Sunce drago,citas li ti idiotarije koje autor pise?
Decko trazi savjet,ok,dobio ih je par,zar nije ?!
I evo sta odgovara = > " Nemojte mi govoriti odi tam radit, odi tam,... Nego nekaj konkretno... "
Mislim ono ?!
Otvorili su ti mjesto za 6.5 soma kuna,iako si,kako bi se bez srednje skole reklo,nepismen? Ti si neki wunderkid? Sin tajkuna? Otkrij se,sigurno pricas 7 jezika,IQ 180? Pohvali nam se...
Sta si sutio do sada,kada decko na koljenima moli za savjet?Daj mu reci,tko ti je nudio posao i gdje za 6.5 soma kuna...Ma i ja dajem otkaz,istog trenutka,s zavrsenom srednjom,prekvalifikacijom komercijaliste,prakticki 2 srednje,student HT faksa...sigurno bi imao oko 16 soma : suicide
Ljudi u konzumu,billi,plodinama itd rade za 2400kn s 20 godina radnog staza,zavrsenim skolama i fakultetima,bili oni trgovci,vozaci ili nesto trece...
Sve firme s kojima suradjujemo u Hrvatskoj,primarno gradjevinske,rijetko tko ima placu vecu od 3000kn,a svi znamo koja se lova u gradjevini vrti.Pritom mislim na radnike u skladistima,vozace,trgovce...
I stvarno,rijetko koga znam da ima placu vecu od 4000kn,2 prijatelja imaju 3900,trgovacki putnici,u odijelu i kravati svakodnevno,zavrsene skole,diplome,1 ima i kcer,decki 27 godina s radnim stazom od 19-te godine.
Osobno,nije tajna,radim za 3700 neto + 100 eura po sluzbenom putu u Italiju,cca 1 tjedno putujem - Trst,Udine,Padova...u ogromnu grupaciju lanaca trgovina Bardelli,jednom od najvecih u Italiji.To ispada oko 350-400 eura mjesecno,ali na jedno putovanje izgubim cijeli dan,carine,spedicije...obicno kada dodjem u RI,drugi dan u 8 ujutro vec moram bit kod naseg speditera.U Italiju krecem u 7 ujutro,natrag sam oko 17h,umoran ko pas.
I da,radio sam u skladistu prakticki do jucer,za 2600kn.Nisam tezio vecoj placi,radio sam i sutio.Poznavanje jezika i opca sposobnost dali su mi priliku radit vrlo odgovoran posao u ozbiljnoj firmi! Nisam jedini,ali nisam nista manje vrijedniji...
EDIT: Ok,mi ovdje pricamo o sezonskom poslu,koji je cesto bolje placen od stalnog radnog odnosa,naravno vezanog ugovorom.Tu sam ga malo onda bzvz nadrobio,ponajprije mislim na billu itd...
|