Prije kupnje ploče sam se raspitao kod Domy_os o njoj, pitao fino za drivere, na što trebam pazit-čovjek mi je fino sve rekao, na ćemu mu zahvaljujem. Kupio ploču, instalacija windowsa prošla bez problema, LAN, zvuk, sve radi super. BIOS nisam mjenjao, držim defoltni 1.50 koji izgleda da je najbolji od originalnih. Sa memorijom nemam problema, radi u bilo kojem utoru.
Windowsi se dižu brže neg na NF4, zahvaljujući ultra-brzom POST-u.
Za sad, kod mene samo jedna mušica-kad se komp metne u standby, svaki deseti put otprilike, neće se maknuti iz standby-a pritiskom il pomakom miša već moram pritisnut tipku za paljenje na kučištu.
Što se tiče modanih BIOS-a, ako imaš proc sa većim množiteljem, to nije uopće problem, a ako nemaš, imaš i originalni BIOS koji ide preko 274Mhz HTT-a.
Vcore je ograničen BIOS-om, jer matična može komotno opičit Vcore od 1.55V (plus još što matična overvolta malo) bez problema-a to je čist fina voltaža za držat jednog Venica 24/7.
Žao mi je što neki ovdje imaju problema, ali možda su dobili defektnu ploču, a to onda peh.
Sjeti se samo DFI-ja, kolko za njega ima BIOS-a? Što originalnih što modanih? A bome i kod njega preslagivanje memorije u određene utore pomaže. Ne velim ja da je DFI ko Asrock, bolji je, ali ne toliko da bi opravdao razliku u cijeni za jednog (iznad)prosječnog kompjuteraša.
Ja stojim iza tvrdnje da je Asrokica super ploča...
@dedal
Svejedno provjeri još stabilnost sa 32M super PI-ja, to ti je cca 30-40 min. i pogledaj da li ti stvarno memorija radi na 400Mhz (CPU-Z, Everest)