U našoj zadnjoj razmjeni mišljenja si tvrdio da XP jednostavno ne radi dobro. Znam da ima problema sa nekim hardwareom ali sa većinom nema. Pa svaki OS ima problema s nečim. To što NTFS od XP nije kompatibilan sa 2000 je jednaki zločin onome što na 98 nema NTFS-a. Tako je i 2000 loš. Ne treba zato reći da je smeće. Valjda se ja lakše pomirim s onim što nije savršeno.
Ne kažem da su ljudi uvijek u krivu i da ne znaju instalirati XP. Kažem da je u 90% slučajeva tako. U večini slučajeva je kriv loše namješteni BIOS (ili samo resetiran). U ostalima to što ne znaju podesiti da radi kako treba. Tu je negdje i problem drivera koji ne rade uvijek kako treba. Takvih sam imao hrpu primjera.
Ono što rade u našim firmama je zločin kada instaliraju bilo koji OS pa tako i XP. Na dis stave jednu particiju od 80 GB u FAT 32 i svi se čudom čude kako to ne radi kako treba. Tada se događa ono poznato rušenje i nestabilnost sistema. Sam sam iskusio sve blagodati toga na svojoj koži (trebao mi je FAT). Ali nisam krivio XP.
Ako nekome ne paše XP, neka ga ne koristi. Samo ne treba reći da je loš jer mu se ne sviđa slikica na ekranu. A koliko je takvih tipova bilo.