Citiraj:
Originally posted by Dr@Zen
Mozda sam ja malo preocito nazvao post ali mislim da je ipak nepravedno ukinut. Kad malo bolje pogledamo divix NIJE kopija niti blizu kao ni tamo neki mp3 nije kopija koliko god se oni tamo gore tuzakali i prepucavali. Kad vidim da nas najjaci informaticki casopis opisuje kompletni postupak stvaranja divixa(dosao sam u posjed tog broja buga) i nakon sto je legaliziran divix kao format nevidim u cem je problem. Jedino ak netko od prisutnih radi u blitzu ili ministarstvu pravosudja. Svi mi znamo sto su autorska prava i ja sam uvjeren(makar mozda grijesim) da ih ne krsim, vec
samo malo izvijam ako napravim onaj tamo ilegalni postupak. Imam dosta primjera u glazbenoj industriji jer mi je frend dj pa zna neke stvari. On radi pola ilegalno ali samo zato jer ima kopije, i moze ostati bez svog kofera.Da nema nemogu mu nista. Toliko o tome, i ako nekom smeta sto sam rekao i zbog tog dobim ban nije mi zao jer onda je to samo dokaz o nasoj slobodi
|
Engri. Engrijangmen.
Ajmo iz pocetka, kopiranje DVDa u DivX je ilegalna operacija (osim ako nije rijec o back-up kopiji, ali niti to bas nije cisto). Na taj nacin krsis autorska i inetelektualna prava, te zakon o intelektualnim pravima, a i onaj o autorskim pravima. Ako "mozda" nisi primjetio, ali na svakom DVDu postoji upozorenje da je zabranjeno kopiranje, izvodjenje u javne svrhe, (itd), pa to sto ti kazes da ne krshish, vech samo malo izvijash, ti si ili GLUP, ili samo takav pravish. Dali ti uopce citash svoje recenice? Dali ti shvachash shto ti uopce pishesh?
DivX nije ilegalan format, vec je ilegalno kopirati DVDove.
To sto su u BUGu napravili detaljniji techaj kako iskopirati DVD u DivX, to je njihova stvar i odgovornost. Iako, poznavajuci njih, sigurno je na barem jednom mjestu pisalo da je to ilegalna operacija, te da oni ne preporucuju takve postupke (ili vec nesto u tom stilu).
To sto tvoj frend DJ koristi kopije, nisu ilegalne ako je vlasnik CDa/kazeta sve te muzike (kod muzike to nije sivo podrucje, vec posve legalno). Ako nije, gadno riskira, jer ako ga ulove, kazna ce mu biti veca nego sto je uspio zaraditi zadnje dvije godine.
Sto se tice ban-a, vidim da si se gadno zaletio. Samo iznosis svoje misljenje. Samo si nemoj umisliti da je ovdje demokracija na snazi.