'Vako. Do sad samo flashao jedino u windowsima i to ovu DFI plocu iz siga. U dosu pomocu diskete nikad. Znaci po tom pitanju sam nevin

. Posto sam od prije imao ASUS K8V-X plocu i jos neke komponente danas sam uzeo Sempon 2800+ stepping je E6 (ako neko zna kako se clocka neka i to napise).
Problem je sledeci:
Stavim ja Semprona i sve osatle komponente kako treba i kako je Bog zapovjedio i onda odjednom prije nego sto udjem u BIOS da postavim BOOT postavke "Unknown BIOS error press F1 to continue...", ja pritisnem F! i udjem u bios tamo mi sve fino prepozna. Ja izadjem iz BIOSA, pocnem instalaciju windowsa i onda mi zablokira na samom pocetku (on sebi iskopira ono sto mu je potrebno za pocetak instalacije i kad mi se pojavi screen "press enter to continue, press esc to quit without installing windows..." i ja pritisnem enter i tu se pojavi please wait i onda "zablokira". To please wait stoji i stoji i nikako da se pomjeri.
Poslije doga stavim svog Athlona iz siga (koji je do prije 5 mjeseci i stajao na njoj) i sve prodje bez problema. Nema ni Unknown BIOS errora niti stane na please wait. Dosao sam do zakljucka da je do BIOS-a pa ako neko moze da mi napise neki kratki tutorial kako se to flasha sa disketom.
Jbg jesam malo pretjero sa textomi mozda (najverovatnije) promasio podforum ali se ipak nadam brzom i konkretnom odgovoru (samo mi nemojte davati neke linkove da se snalazim po njima jer sam probo onako kako pise na ASUS-ovom sajtu i nisam uspio).
Ostatak konfe (ako ikoga zanima):
Sapphire ATi Radeon 9600XT
Kingston 512MB DDR333
Nazalost Maxtor 40 GB 7200/min
LG COMBO