View Single Post
Staro 17.06.2006., 20:03   #24
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
I ja sam je kupio i iz*****o si cijeli dan sa njom. Problem je u vrlo losoj mikrolokaciji na kojoj zivim, pa sam jedva uhvatio signal a onaj glupi powercynema nema mogucnost rucnog postavljanja kanala vec samo autoscan.
Srecom ostao mi je na hardu Presto! PVR koji smo lega i ja (tnx Iga) isprobali kod mene sa MSI Mega Sky koji ima nekakav pokazivac jacine i kvalitete signala i mogucnost scana samo jedne frekvencije. Sa njom sam uhvatio signal i namjestio antenu koliko se dalo, vanjsku naravno.

Drugi pak software koji sam isprobao je MediaPortal (open source) i koji za divno cudo jako dobro radi. Zahtijeva MS .NET Framework 2.0 i dosta se sporo dize, ali prepoznaje karticu pa cak i daljinski koji je jako dobar. Malo ima smuseno rijesen shedule, snima u neki mutavi format koji pak sam moze prebaciti u mpg ili xvid.
Timeshifting radi jako dobro (da ne kazem savrseno). Druga velika mana je sto vrlo sporo prebacuje programe ali to je koliko sam shvatio jer svaki put gasi tuner. Zbog jako slabog signala kod mene, potrebno je i sa drugim softwareom vremena dok locka signal, ali Presto recimo ne gasi tuner nego samo prebaci na drugi stream.
MediaPortal je zapravo MCE like aplikacija (cak ima i jedan takav skin) pa moze playati DVD, avi, mp3... i ono sto sam upravo nastimao je weather Naime ukucao sam Osijek, i za divno cudo sam je pokupio sto treba sa neta, prikazao satelitsku snimku, prognozu za 4 dana... ma super! Program je preveden na hrvatski i da nema te mane sa prebacivanjem programa imao bi moju bez rezervnu preporuku.

Evo par slika:

i LOLčina

Moze se snimati, koristiti timeshift, pauzirati ga dok se program i dalje snima... zauzece cpu-a je uz sve to oko 15-20%, vecimom oko 15%

Ovaj MediaPortal je fantastican! Playa mp3, divx-e sa subtitlom i jos zna ako je film iz recimo 3 cd-a spojiti sve to u jedan i napise ukupnu velicinu.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 17.06.2006. u 21:55.
LAcy je offline   Reply With Quote