View Single Post
Staro 16.06.2006., 12:03   #12
Qbic
Registered User

Datum registracije: Jun 2006
Evo da se konačno i ja javim u svoj thread.
Hvala svima na napisanom, a konacna odluka je pala na SM204Ts.
Razlog je vrlo jednostavan, iako mi je preliminarno 203B izgledao jako simpatično nakon što sam ga vidio u akciji, odustao sam od njega.
Osnovni razlog je bio u promjenama prikaza boje po visini ekrana i to dok sam sjedio ispred njega u "idealnom" položaju.
(Monitor je bio spojen na DVI, sa rezolucijom i svim ostalim podešenim kako treba)
U gornjojh četvrtini ekrana boja je bila izrazito tamnija (stvarno izrazito).
Kad smo ga prebacili u portrait položaj tek onda je nastao horror po tom pitanju.
Mislim, čitao sam o tome, ali nisam mislio da je to toliko izraženo.
Osim toga, slika mi nekako na njemu nije "ležala" - stvar je individualna, jednostavno mi ne paše tako da sam od njega odustao.

Od 204B sam odustao slijedom istog jer računam, ako je ista matrica, onda će biti slična stvar i sa problemima. Nisam ga imao prilike isprobati, ali mi se ni ne da zezati ni gubiti vrijeme, a da pretpostavljam što bi bilo.

I na kraju da, 214T bi bio krasna stvar ali 6000 Kn je ipak malo "too rich for my blood" tako da nije bio ni ušao u ozbiljnije razmatranje.

204T sam isprobao u ne bas idealnim uvjetima, ali mi se ono što sam vidio jako svidjelo tako da je odluka donesena.

Razmišljao sam i o EIZO 1910S, ali mi je opet 4600 Kn za 19" mmalo previše iako znam da su oni priča za sebe.

U svakom slučaju još jednom se zahvaljujem!
Qbic je offline   Reply With Quote