View Single Post
Staro 28.05.2002., 12:08   #5
dr.z
Premium

Datum registracije: May 2002
Prirodno sam živčana osoba, ne računajući zaglupljujuću okolinu, lake droge, FER, mrzim buku.Imao sam neki titan majesty hladnjak i govno je proizvodilo buke ko avion pri poljetanju.
Nisam mogo izdržat i kupio sam najbolji hladnjak koji se dalo kupit u zg ALPHA 8045 i donio ga doma i stavio.Bio je puno tiši od onog govna, a neusporedivo je bolje hladio(pa morao je pljuno sam 500kn) ali i to je bilo previše.Kupio sam potenciometar 0-100 ohma spojio ga na plus(u biti je svejedno) i riktao dok buka nije prestala biti iritantna(oko 30 ohma pri 2500 1/s) (bez ventilatora ili pri 0ohma 4400 1/s i to sam isto napravio na napajanju.Sada uživam u tišini na neki 40-50 stupnjeva pri maksimalnom opterećenju TB1.2c@1.2c
U biti izgubi se koji stupanj 2-5, ali buka je NEUSPOREDIVO manja.AKO mi baš treba jaće hladit jednostavno mičem potenciometar.
Mislim da je 130ohma malo previše, meni se na 30 zagrijava ko blesav(nezam kolko je W, oko 2-5).
Probao sam čak i bez ventilatora ali nejde(zagrije se do oko 70 i dalje radi stabilno ali nisam imo muda držat ga tako).
dr.z je offline   Reply With Quote