Tema: VHS u DVD
View Single Post
Staro 12.06.2006., 15:08   #29
Shinichi
Taiketsu Master

Shinichi's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor nexus-6
rezultat je kvalitetom slike i zvuka vjeruj mi NEUSPOREDIV sa onim dobivenim linijskim recorderom. I sta je najbolje od svega cijela stvar uopce nije niti komplicirana niti dugotrajna, ali opet, ruku na srce, NEUSPOREDIVA po jednostavnosti i brzini koju omogucava taj famozni linijski....
Kao prvo ja se niš ne pjenim 5h3f3
Kao drugo, Preko Linijskog možeš sve editirati direktno. Upravo prebacujem cca 500 sati VHS materijala (Star Trek epizode itd ) Automatski se uklanja dobar dio šuma s VHS-a. Slika je bolja nego master sa VHS-a. Zvuk je isti kao i na VHS-u - nema gubitaka. Ali sve to ima svoju cjenu. Naravno TV kartice su jeftinije. Ali ako se ulaganje u Linijski rec promatra kao dugoročno mislim da vrijedi te novce.

Razmisli samo snimanje cca 500 sati materijala sa VHS-a na komp pa editiranje, pa kodiranje u mpeg2. Bokte to je posao od preko 1000 sati - imaš šta radit 2-3 godine.

Sve ima svoje prednosti i mane. Ako autor ima malo VHS materijala - isplati se pozabavit sa TV karticom jer je jeftinija i naravno ako ima puuuuno vremena.
Shinichi je offline   Reply With Quote