View Single Post
Staro 11.06.2006., 16:54   #34
drago7
Guest

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor stublina
Ok, super izgleda i još bolje bi izgledao na mom stolu
No pustimo ljepotu, evo praktično pitanje... Imam monitor iz siga, 19, zapao me dobar primjerak pa nemam problema sa geometrijom, boje super te je spojen na grafu preko bnc priključka , znači maximala što sam mogao izvuć iz njega po pitanju prikaza i perfomansi. Koliko para bi ja trebao dati da imam bar iste perfomanse sa lcd-om ? Dali je taj 940 Bolji od ovog mog crta ? Ako nije, koji je ? Ljepota i praktičnost me ne zanimaju, ima mjesta na stolu....
-ovako kolega
-kod LCD-a zadnje generacije nema problema sa performansama, tj ghostingom, pa je to pitanje apsolutno nevažno
-ono što nijedan CRT nema, a svaki noviji pa i stariji LCD ima jest izuzetna oštrina slike koja je dominantna i primjetna u svakom području primjene lcd monitora
-oštrina slike jest jako važan parametar za ugodan rad na bilo kojem monitoru, ona oslobađa oči od naprezanja i time štedi vid.
-BNC kabel na CRTu ne poboljšava oštirnu slike, već samo prikaz boja, ali i to daje zanemarivu razliku u kvaliteti boja, ovo kažem jer sam na starom CRTu također imo BNC
-jedina mana LCD monitora jest samo jedna primjenjiva rezolucija, tj nativna, ali ni to nije poblem jer većinski 19" LCD monitori na nativnoj rezi imaju dovoljno velika slova da ih se može čitat sa metar i pol udaljenosti, dakle dva puta večoj od preporucene udaljenosti
-bilo koji korisnik koji je u mogučnosti izbrojati 2500-3000 kn za LCD monitor, tim novcem kupuje i ono najvažnije, a to je njegovo zdravlje, točnije njegov vid
drago7 je offline   Reply With Quote