Tema: VHS u DVD
View Single Post
Staro 07.06.2006., 21:09   #23
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Shinichi
Neusporediv jel?!?! Korisitm linijski recorder skoro svaki dan, znam šta pričam.
A vidi covjeka, ne kuzim sta se pjenis odma? Nitko nije pljuvao po tvom recorderu... Ja shvacam da si ti platio taj linijski recorder, da ga koristis i da si super zadovoljan rezultatom (vjerujem da je solidan, uostalim vidio sam takve snimke), ali sam samo napomenuo prednosti capture-a tv karticom. Obrada je na kompu PRIJE finalnog kodiranja u mpeg-2 toliko siroka da omogucava editiranje bilo kojeg dijela materijala. Evo ti najbanalniji primjeri: normalizacija + uklanjanje sumova, ubacivanje muzike, obrada slike o kojoj mislim da nema smisla niti govoriti gdje je spektar upotrebljivih filtera za poboljsavanje slike toliko sirok da mozes cuda ucinit, od uklanjanja/lijepljenja logo-a do ustimavanja i uljepsavanja slike prilagodjenog svakoj snimci/izvoru/osobnom afinitetu... Samo ovo, a i hrpetina drugih stvari se moze napravit naobicnijim besplatnim VirtualDub-om, nekim programcicem za obradu zvuka i starom tv karticom za 100tinjak kuna. I jos to sve nakraju zakodiras u mpeg-2 nekim tmpgenc-om u VBR (2-pass) metodi (za danasnje proceve macji kasalj) i finalni rezultat je kvalitetom slike i zvuka vjeruj mi NEUSPOREDIV sa onim dobivenim linijskim recorderom. I sta je najbolje od svega cijela stvar uopce nije niti komplicirana niti dugotrajna, ali opet, ruku na srce, NEUSPOREDIVA po jednostavnosti i brzini koju omogucava taj famozni linijski....