Ja već godinama koristim Girder (staru besplatnu verziju) i sa njom možeš isprogramirati što želiš.
Složio sam
>>skriptu<< tako da mogu sa jednom tipkom na daljinskom prebacivati se između programa ali imam i opciju da skripta detektira program koji je pokrenut i sama podesi odgovarajući set komandi za taj program. Znači čim npr. pokrenem foobar daljinski je automatski podešen za njega, ako nakon toga pokrenem MPC daljinski se automatski prebaci na njega

.. usput pokazuje ikone (On Screen Display) na ekranu ovisno koji je mod pokrenut. Konkretno imam mali daljnski sa 10-ak tipki koji pokreće Mplayerc, foobar, BSplayer, TV karticu i sistemske naredbe (monitor, volume, scrensaver...) ali teoretski možeš kontrolirati DOSLOVNO svaki proces pokrenut na računalu ukjlučujući i explorer i razne vrste Media centara ili pomicati strelicu miša i simulirati klikove...
Program ima gomilu plugina za razne vrste ulaznih uređaja (irda, usb ...) i mogućnost učenja kodova tako da možeš isprogramirati doslovno bilo koji daljnski koji imaš u kući (ja koristim serial port plugin i daljinski od LG audio linije ali program radi i sa daljinskim od TV-a, kamere, videa, dvdplayera, PCTV kartice pa čak i auto radia...)
Po meni program je OBAVEZNA lektira za bilo koga tko želi daljinskim kontrolirati računalo ili riječima pjesnika (Jajana) 'Ko ne pjoba pedej'