View Single Post
Staro 07.06.2006., 06:41   #8
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Thumbs up Barracuda 7200.10

Ima i manjih diskova iz iste serije (7200.10), 200, 250, 320, 400 i 500GB, svi sa "perpendicular" tehnologijom zapisivanja.

Uzeo sam ovog 320GB (16MB, S-ATA II), i za sada mi se čini odličan.
Brz je, u idleu nečujan, u radu relativno tih.
Iako baš i ne uzimam ozbiljno sintetičke testove, čak i po HDTachu briljira (76.0 max, 38.1 min i 63.1 MB/sec average).
Meni je bitniji realni test pa sam ga malo davio sa cca. 100GB kopiranja svega i svačega sa jedne druge barice i ispalo je nešto malo preko 40MB/sec (write) što stvarno nije loše.

Da ne prepričavam nekakve recenzije i rekla-kazala, evo par dojmova iz vlastitog "akvarija"
Ako za referencu uzmem staru ATA IV (onu za zatvorenim "trbuhom") onda je u radu jedva malo glasniji od nje, ali se to zbog brzine i kapaciteta može oprostiti Najbučnija je 7200.7 160GB S-ATA a ima i onu nesretnu "auto-kalibraciju" ili kako se to već zove pa tu i tamo prorošta sama od sebe.
7200.8 250GB S-ATA je dosta bolja.

Nisam neki 'cuda fanatik, pa moram usput pohvaliti i WD 800JB (doduše, jedan mi je kihnuo, ali to je po meni i dalje jedan od boljih ATA diskova).
Također Hitachi 250GB S-ATA se pokazao jako dobar. (brz, tih, 2 u RAID-u 1 rade već 10 mjeseci 24/7 u jednom malom file serveru).

Netko je spomenuo i "prevelik" kapacitet. Mislim da to nije ništa loše, jer ipak pomalo rastu i performanse sa većom gustoćom zapisa po ploči.
I ne moraju biti samo mp3, filmove ili igre Npr. za jedan složeniji arhitektonski projekt, sa 3D animacijom, authoringom DVD-a sa prezentacijom i sl. treba oko 20GB radnog prostora a jako olakšava i ubrzava rad kad sve objekte, teksture, stare arhive imaš na dohvat miša.

Sorry na malo podužem postu, izgleda da sam se prerano ustao
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote