Citiraj:
Autor Mr. M
samo mi nije jasno zasto intel za gamersku konfu? :confused: Opty se isto moze dobro OC-at, kako ljudi pisu, a jaca konfa s valjda ok plocom, je opet ispod 6000 kn
|
Iz vise razloga:
Razlika koju slicni procesori daju u samim igrama ovisi od igre do igre. Tako ce se perfomanse boljeg procesora osjetiti u kakvim RTS-ovima tipa Warhamer 40000, Football manageru i sl. U igrama koje su i inace graficki zahtjevnije dakle pucacine i voznje glavnu ulogu ima graficka kartica. Ja sam sebi testirao AMD3000+ na defaultu te na 2650MHz. Razlika je u 3 fps-a u CoD2, 5fps-a u f.e.a.r.-u, , 1,5 fps u Half-lifeu2... Takoder u Bugu od prije nekoliko brojeva je bio slican test. Samo oni su usporedivali fx60 i amd 3000+ i dosli su do slicnog zakljucka. Sto se tice Intela 5-10% bolje perfomanse u korist AMD-ovih procesora nije nista strasnu te s obzirom na opceniti utjecaj procesora u ukupnim perfomansama ne donosi neku primjetnu razliku u igrama. S druge strane recimo 930 kao dual-core procesor nakon instaliranja CoD2 dual-core patcha donosi oko 20fps-a samoj igri! Slicni se rast perfomansi ocekuje sa dolaskom sve veceg broja igri koje ce biti dual-core optimizirane... Ako se nevaram svi naslovi najavljeni za sljedecu godinu imati ce barem manju podrsku za dvojezgrene procesore i ocekuje se rast perfomansi od barem 10% u takvim naslovima a i do 80% u naslovima pisanim za dual-core procesore. Kako i Xbox360 i PS3 imaju visejezgrene procesore vidljivo je u kojem smjeru ide industrija...