View Single Post
Staro 05.06.2006., 13:04   #19
Andeo
Premium
Moj komp

Andeo's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor bluntafari
Skinem si svaki program koji mi zatreba jer mi nije ni na kraju pameti davati par tisuća kuna za neki software. Sve da i silno to želim ne bih mogao sa svojom plaćom od 0 kn.
Dobro ali da ti taj software omogucuje prihode nema smisla ga ne kupiti. Ako radis za vlastiti gust i naobrazbu vjerujem da nikome niti iz tih kompanija ne bi bio pretjerano ljut da se korisnici uce na ilegalnom softwareu jer najveci dio prihoda ionako ostvaruju od firmi. Medutim ovdje se radi o onima koji ih imaju iz ciste dosade.

Citiraj:
Autor bluntafari
A i ne vidim da je Billu i drugima baš toliko loše i da nemaju za kruh zato što sam ja spržio Windowse.
Kako da ne, vidio sam Billa kako place neki dan kad je Microsot pao na drugo mjesto po kolicini gotovine koju ima na svijetu.
Microsoftova politika je takva da polako uvodi restrikcije na Windowse. Zašto? Pa zato da se što više ljudi u manje razvijenim i tranzicijskim zemljama, poput nase, koji nemaju para za orginale, nauči na rad i postane "ovisan" o njima. Tako da u buducnosti ostane njihov korisnik a ne prijede na alternativne OS i time im ako ne danas u buducnosti osigura dobit. Oni imaju previse para da bi gledali kratkorocno cijela njihova politka se zasniva za 5god. unaprijed. To je potvdio i novi office i njihova "otvorenost" drugim OS u novijim aplikacijama...