@speedy-3
Ako se učlaniš (iako ne moraš biti član da bi pomogao), radili bi kojekakve radionice za one koji žele naučiti osnove ili nešt više o računalima (ja mogu dobaviti profesore i prostor, bar se nadam, za to), borili se protiv ovakvih sranja kao s iskonom na bilokoji legalan način možemo i za koji god način imamo sredstva, davat prijedloge (putem projekata koje bi radili s stručnjacima s tog područja) vlasti što lokalnoj, što državnoj (naravno, ako budu dovoljno razumni i htjeli prihvatiti neke stvari). U biti, kao neko savjetodavno tijelo, ali s tim da bi imali i akcije kojima bi pokušali promovirati neke stvari. Ali sve to naravno ako si spreman raditi, pa makar i kad imaš vremena.
@Ladybug
To sa manjim lecima koji bi po autima bili je dosta dobra stvar. To mora ljude bosti u oko da vide o čemu se radi. Iako bih ja tu tvoju ideju proširio na sve dijelove RH, jer samo u ZG ili samo u OS nema smisla. Treba se vidjeti da puno ljudi smatra da ih se stalno potkrada i dat vlastima na znanje da je dosta toga.
Što se tiče pravnih osnova, ne znam zašto bi printanje i stavljanje plakata bilo zabranjeno? Uostalom, imaš ih na svakom koraku. Jedino je upitno spominjanje imena. Ali to se može riješiti da se općenito da najjeftiniji DSL u RH (koji je ako gledamo na razini države, T-comov) i usporediti s DSL-ovima drugih zemalja. Pogotovo onih s kojima nas stalno uspoređuju kad opravdavaju cijene goriva
EDIT: I da, što se tiče mogućih tužbi, zato bi najbolje bilo da iza svega stane udruga ili udruge, jer udruge rijetko imaju novaca te ih ne mogu opaliti po džepu