View Single Post
Staro 01.06.2006., 20:44   #1
tunneller
See your bottom for...

tunneller's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
HTPC - komp za Media centar

Pozdrav

ima li netko kakve informacije gdje mogu naci primjere kako sloziti kompatibilnu HTPC masinu ili clanke novijeg datuma i bilo bi idealno ako sadrze podatke sa dostupnosti djelova na hrvatskom trzistu !

Uglavnom pokusavam sloziti komp za dnevnu sobu s namjerom gledanja/snimanja TV, DVD, ubudue satelitska ili kablovska
Uglavnom dolazim do cvorista i pitam se dal kupiti gotovu konfiguraciju i igrat na srecu ili si slozit sam masinu?
Kao prvo meni je bitno (a pretpostavljam i svima koji zele imat komp u dnevnoj sobi) da je komp tih i da je kompatibilan s windows MCE 2005 jer mi se ne da imat 10 upravljaca, jedan za TV, drugi za settop BOX treci za TV karticu, 4 od kompa koji migu koristit za winamp i tako dalje....

Druga stvar je koji procesor izabrati, ako idem na tisinu htio bih uzeti procesore za notebook, kako doci do njih i kako uopce to iskombinirati da radi s maticnom koje osim asusove nemaju dodatke za M procesore??? A opet tu je pitanje dal uzeti M ili uzeti neki D koji je ipak 64 bitni i dual core??? Nije da ciljam na Intela, ali mislim da se AMD vise zagrijava (ispravite me ako grijesim)!

*Koji se procesor najmanje zagrijava?

Trece je TV kartica, dal ici na hauppage defaultna WIN MCE kartica u brand kompovima ili na neku alternativu. Koja je razlika ako uzmem DUAL s jednim digitalnim i jednim analognim ili oba digitalna ulaza??? Ima li ijedna HDTV kartica koja je DUAL i da je kompatibilna sa MCE?

Cetvrto, situacija sa kucistima na trzistu je jako konfuzna! zasto su neka tako jeftina a druga tako skupa kad ni jedna nema PSU? Jel to zbog daljinca ili se cijena povecava s brojem gumba na maski? nema logike na slikama su sva ista, i vjerojatno se sva rade u Kini?

Jel itko imao priliku cuti kako radi onaj ETV MEDIA CENTAR 100 ili 150, sto ga reklamiraju na vodatelu! mislim da je to smece , ali me samo zanima koliko je bucno?

Oprostite sto sam ovako banuo sa tolikim pitanjima ali sam zapeo, nasao sam svega i svacega ali sto god sam od toga trazio na hrvatskom siromasnom trzistu (di valjda uvoze samo skart, jer stvari koje su kod nas na cjenicima vani skoro da ne postoje) fali ili im cijena varira od ducana do ducana i po 1000 kn razlike??? WTF kazem...

Bio bih zahvalan ako bi svatko mogao bar na dio odgovoriti, mislim da bi skupio dovoljno informacija da krenem dalje sam! Pa podjelim sto sam odlucio i saznao, mozda nekome kasnije pomogne...

Hvala!!!

Zadnje izmijenjeno od: tunneller. 02.06.2006. u 08:33.
tunneller je offline   Reply With Quote