View Single Post
Staro 23.05.2003., 19:28   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by metalac
ja neznam za nijedan program koji bi citao Linux particije iz Linux(A).

Sto se tice citanja win particija iz Linuxa, jedino sto moras da uradis je da imas FAT32 i NTFS(read) FS support kompajliran u kernelu. Nemoj stavljati NTFS (write) jer ima dosta problema i moze ti sjebati cjelu particiju, pise ti i onako tamo u "make" fajlovima za kernel. Ja mislim da bi ti to trebalo biti kompajlirano ali provjeri :

> cd /usr/src/linux
> make menuconfig
i onda otidji pod File

System support i to bi bilo to vidi jeli podrzano, ako nije onda se javi ovde pa cu ti dati vise upustava

ako je podrzano od strane kernela onda uradi ovo

> mkdir /mnt/win
> mount /dev/hda1 /mnt/win

e sad to /dev/hda1 zavisi, jer ako ti je prva particija na prvom harddrajvu onda je to ali nije onda moze biti /dev/hda3 ili /dev/hda2. kad zavrsis sa "mount" komandom onda samo uradi

> cd /mnt/win

i tu bi ti trebali biti tvoji fajlovi sa windows particijie. Naravno sve to mozes napraviti za GUI i takodje mozes napraviti link na Desktop(u)

> ln -s /mnt/win /home/user/Desktopdir/Windows

ako imas pitanja slobodno pitaj
Thx. E ovo zovem odgovorom. Svaka čast!
Ne brini bude pitanja sigurno. Kad si već voljan- napravio sam conection za net ali mi je tako spor da je to živi užas. Imam nekakav vanjski modem koji mi nije prepoznat ali sam ga sam dodao i radi. Spoji se i onda mi padne mrak na oči. Da isčita stranicu treba mu pun k... Kaj ima neka fora s modemom, cacheom ili nečim trećim?
tor je offline   Reply With Quote