Citiraj:
Autor Doom
Danas sam napokon dobio svoj Avr-1706. Za sada ga koristim kao stereo pojačalo i fakat rastura. Prva osobina koja mi se svidjela je težina (13.5kg) i sama masivna izrada kućišta. spojio sam starije bookshelf kutije od cca 80dB/W koje ce mi poslije kada kupim prednje služiti kao zadnji zvucnici. Prije sam taj model cuo u av shopovima i u prijatelja, citao desetke pozitivnih testova ali nisam mogao vjerovati koliko je stvarno dobro dok ga nisam cuo u sebe. Soba je ogromna, a male zadnje zvucnike sa po 10m jeftinog kabela korstim kao prednje. Uglavnom zvuk kristalno cist, ima cak i direct mode koji služi odlicno. Što se tice snage imam osijecaj kako bi me ubila struja da dodirnem žicu od zvucnika  . Stari koji je audiofil iz doba kvalitetnih gramofona, Ditona sa 30cm bas driverima i pojačala od 250W RMS/ch nije mogao vjerovati koliko je reciver placen jer je imao osijecaj da sluša stereo pojačalo od 3000kn i više. Jedina zaijerka ide analognom volume potenciometru koji nije potpuno centriran ali ga ionako puno ne diram jer sam nedavno sređivao zidove.
|
ovo donekle potvrđuje moju tezu da se i receiveri i pojačala, razvijaju, i da stvar koja vrijedi 2k kn se može mjeriti sa polovnim pojačalom/receiverom koje je prije 3-4godine koštalo 7-8k kn.. a ljudi misle da je onda takvo staro pojačalo bolje....