View Single Post
Staro 01.06.2006., 10:06   #7
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Odgovorio sam ti na drugom forumu, al evo C/P i tu:

Vrijeme odziva je vrijeme potrebno pikselu odnosno LC ćeliji da pređe iz jednog u drugo stanje pa nazad, tj. iz aktivnog (crno) u neaktivno (bijelo) pa ponovo u aktivno (crno). Izražava se u milisekundama (ms) kao što si već rekao. Manji broj znači čistiju sliku kod brzih scena, tj. sliku bez efekta ghostinga ili blura i kao takav je više namjenjen igračima te ugodnijem gledanju filmova. Veći broj je više za prikazivanje statične slike i više odgovara uredskoj namjeni i sl. Sad ovisi za šta tebi treba monitor... Moj monitor isto ima 25 ms, al ja se igram u prosjeku sat do dva mjesečno tak da mi to nije bitno.

Druga stvar koja je također bitna je kontrast (prikazan kao omjer xxx:1) i jakost svjetlosti (cd/m2), a to kod tog monitora što si naveo nije bajno... Ako uzmeš monitor s manjim kontrastom, crna boja neće bit crna nego tamno siva i sl. Jakost svjetlosti valjd znaš šta je... Nemoj uzimat ispod 300-400 cd/m2 i 700:1.

EDIT: treću stvar zaboravih, a to je DVI ulaz, također dosta bitan, ako se puno radi s tekstom, CAD-om i sl. Daje bolji kontrast od D-SUB-a.
domy_os je offline   Reply With Quote