Eeeh, šta sve mene muči...Nema ovde dovoljno prostora...
Šalu na stranu, nisam baš skroz nov u ovome, radim oko godinu dana kao admin u jednoj velikoj državnoj firmi, mreža od oko 80 kompjutera, od kojih su samo 2 DCa u domenu, ostali su standalone workstations(mora tako, ne trošite reči).
Fora je da dosta toga znam, ali još puno više ne znam o kompjuterima i ovo je pitanje koje me kopka već par godina i više je vezano za neke buduće situacije u koje bih mogao da upadnem,npr, kad hoću da menjam posao,a oni me stave pred server i kažu:"Ajde sad, otkrij koje su mu sve uloge."
Šta čovek da radi u takvoj situaciji,a da ih pritom zadivi sigurnošću i stručnošću?
Znači, ne dolazi u obzir proveravanje klijenata, nego isključivo ova mašina pred koju su te stavili tj. server.
Hvala za odgovore, ovo što su naveli tor i gremlin33 već znam, tj. ovo za DCe, sa app serverima nisam dosad bio u kontaktu, ali bilo bi super kad bi neki admin napravio listu sa svim ulogama servera i samo po jednim(najboljim) načinom da se proveri uloga svakog.
Poenta je da nisam siguran da li su neki od ovih načina, govorim o DCima, najbolji u pomenutom slučaju, kad izađeš pred budućeg poslodavca i treba da ostaviš utisak da znaš šta radiš.