Citiraj:
Autor Doom
Pojačalo u reciveru najviše snage treba dati za bass drivere i bash iz tog razlogu svaki sub je obicno aktivan. U takvome sistemu za ostatak zvucnika ukljucujuci velike podne zvucnike pojačalo od 7x75W je previše. Cuo sam Athene f2.1 (91dB/w) na 2x30W pojačalu pa znam što govorim. To da Yamaha prži zvucnike zbog snage mi je: lol2 : jer ona sigurno ne prži zvucnike zbog snage vec zbog nestabilnog otpora izlaznog stupnja. Jako je komplicirano izmjeriti stvarnu snagu pojačala i netreba vjerovati u gluposti koje pišu u brošurama proizvođača tipa Yamaha. Uostalom pođite na www.homecinemachoice.com stranicu i pogledajte kako oni testiraju uređaja i prave stability test za izlazne snage.
|
to što si ti čuo Athene zvučnike na slabom pojačalu ne znači ništa, jer pogledaj njihovu osjetljivost.. ti zvučnici bi radili i sa pojačala od radio budilice, jer nisu zahtjevni.
druga stvar je kad staviš 88,89db zvučnike, e onda tu treba snage...
da li možeš vjerovat da jedno Thule pojačalo od na papiru 2x250W, cijene kad je bilo novo prije par godina koštalo 14k kn, ne može adekvatno potjerati Cantone 809DC zvučnike.. zašto? daje slabu struju zvučnicima.. nisu bitni watti, već koliko kvalitetno ono odrađuje svoj posao..
da se razumijemo, ima ono snage, ali je monotono, i zvučnici gube na dinamici, po čemu je baš taj model poznat..
Svi ti receiveri za kućno kino su jako slični, najmanje s čim se treba zamarati su koliko W imaju po kanalu... ja imama stariji Yamahin receiver, koji ima 5x60W, pa radi odlično..
A do paljenja zvučnika (uglavnom visokotonci), dolazi GREŠKOM vlasnika, koji dovodi u clipping i pretjeruje sa glasnoćama i uvodi u distorzije, pa pojačalu nedostane snage i dolazi do skokova u struji, pa najprije odlaze visokotonci...
teško je za objasniti...