Mislim da ne otkrivam toplu vodu ako kazem da dvije PCI-E graficke kartice i to od razlicitih proivodaca mogu raditi na nekim plocama izvan SLI/Crossfire moda. Takav sistem pouzdano radi na DFI Ultra-D (no ona je i oznacena kao Dual Xpress Graphic ploca). Na njoj zajedno rade npr :x600 i 6800gs, dvije 6200, samo sto je ograniceno na 16x i 2x PCI-E ... Na DFI forumu tvrde da nakon moda Ultra-D u SLI je moguce koristiti dvije razlicite kartice i izvan SLI-ja sa 8x i 8x PCI-E sto bi reklo da je to moguce na svim SLI plocama...
Da li je to moguce na ovoj Asusici nemam pojma (ovaj put u 4x i 16x kombinaciji). Dakle, kao i uvijek, nisam od neke koristi.
Ono sto sam iskopao o ovoj ploci je sljedece:
"Interestingly the P5WD2 incorporates two PCI Express slots, although the second one didn’t seem to offer any functionality for a graphics card. However, Windows XP does detect a second graphics card in the slot and installs the drivers, but no extra outputs were to be found in the display properties"
E sad da li su oni previdili nesto neznam. Windowsi ih prema ovome prepoznaju i potrebno je samo instalirati odgovarajuce drivere kad windowsi detektiraju drugu karticu. Trebalo bi probati.
P.S.
Takoder vidim da ima pitanja o Asrokici. Ona radi sa dvije razlicite (agp i pci-e) graficke kartice istovremeno, kao sto sam i napisao u vodicu na AMD podforumu