View Single Post
Staro 28.05.2006., 02:01   #16
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Delta S4
U svim computer shopovima u Rijeci, u kojim sam ja bio(HG-spot, Ve-Mil, Kvark, Net-com) je odnos prema kupcu katastrofa! Iznimka je jedino Ventex, gdje su dečku ful susretljivi, ali njihov je izbor komponenti nikakav, a i cijene su im podosta više.

U svakom slučaju, probajte ući u neki computer shop u Trstu, pa da vidite uslužnosti. Ali plaće su kod nas male pa se našim trgovcima očito ne da biti ljubazan. S te strane ih potpuno razumijem, rade puno i rade za siću.
Ne bih se baš složio s ovim...Moji dojmovi što se tiče Hgspota su jaaaako drugačiji. Dečki uvijek susretljivi, jako ljubazni i što god ti treba će ti provjeriti i na sve odgovoriti. +5 za odnos prema kupcu. Što se tiče cijena, nisu neka jeftinoća, ali nisu ni pretjerano skupi, uglavnom jeftiniji od ostalih, osim Ve-mulja i Kvarka. Pohvale idu na trajanje garancije u većine proizvoda, dosta širok izbor opreme i brzu nardžbu (dostavu). Što se tiče drugih dućana, krenimo redom:

Ve-mulj - odnos prema kupcu im je na ljestvici od 1-5 za +1, nevjerojatno su spori, na telefon ih ne možeš dobiti nikada i stalno nešto muljaju (Ve-mulj hehe ) oko toga kad im nešto treba stići na lager ili da li još imaju i da li ti mogu što sačuvati,a naslušao sam se dosta o mukama oko garancije. I imaju bezobrazno kratke garancije za neke djelove i uređaje.

NetCom - Lovačko društvo : CoolRamb s cijenama nabijenim do neba, uopće mi nije jasno kako ljudi mogu kupovati tamo (čudim se da nisu propali dosad). Što se tiče uslužnosti nije da sam previše kupovao,ali onoliko koliko jesam, stekao sam uglavnom pozitivan dojam. Izbor uglavnom loš.

Ventex - ah,dragi naš ventex...dugo vremena jedna od vodećih informatičkih firmi na riječkom području, koja (koliko vidim) ne posluje toliko loše (čim su otvorili onu ogromnu poslovnicu na srdočima-to je valjda od love pokradenih kupaca ), ali uglavnom preskupi i s očajnim servisom (ovo govorim iz vlastitog iskustva). Jaaako dugo nisam zalazio u njihove dućane, ne bih komentirao uslužnost, ali što se tiče izbora robe, ne briljiraju baš...

Kvark - Jedna od novijih firmi na riječkom području, uglavnom pozitivna iskustva. Dečki su dosta uslužni (osobno znam jednog), osim one glupače za koju mi se čini da je maloprije pala s Marsa u dućan i drži se ko da joj kupci nisu ni do čarapa Cijene su jako povoljne (čini mi se među najnižima od svih dućana u Rijeci) samo što bi mogli imati malo veći izbor opreme. Minus im je (i ono što mene ubije u pojam :mad: ) što nikad nemaju ništa na lageru,svaki put kažu dolazi sljedeći tjedan i lažu ko pas, i kad naručuješ treba i do mjesec dana da dobiješ (za razliku od HGspota gdje ti dođe za 2-3 dana). Ali dajem im prolaznu ocjenu, 3/4. Da malo poprave navedene stvari, bili bi (IMHO) puno popularniji.

Ostale dućane ne bih komentirao (a ni neznam koji su ), pošto nisam imao iskustva s njima. Ako netko ima što za nadodati ili komentirati, nek samo navali. Pozdraf : hello2 :
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote