View Single Post
Staro 28.05.2006., 01:20   #33
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Kada bi se u naredne 4 godine ona smanjila za samo 10%, otvorilo bi se 14.600 novih radnih mjesta, domaća IT industrija zaradila bi 990 milijuna američkih dolara više, a država bi zabilježila 350 milijuna dolara više poreznih prihoda.

ljudi jesam ja jedini kojem ove brojke ne drze vodu?

1) 14.600 radnih mjesta. To je vise nego ima INA npr.... na tvu su rekli da bi se otvorila u HR.

2) ajmo reci da ima 1 milijon racunala u HR, koja godisnje potrose 1000$ na hr software. u 10 godina je to 10. milijardi dolara, 10 % od toga je 1 milijarda dolara. jesam ja lud da bi milijon racunala u 10 godina u hr potrosilo 10.000$ na sw? zaboravio sam namjerno 4 godine jer gledam ovo kao dugorocnu investiciju. doduse znam da aplikacije za firme kostaju pun k para ali takve aplikacije najcesce neidu na sva racunala u firmi niti bih u milijon racunala rekao da su bas sva u firmama.

rado bih da mi netko obrazlozi ovo...

sto se tice piratluka tu se nema sta raspravljati. ako zaradujes od sofware na bilo koji nacin trebao bi ga i platiti. pod zaradujem mislim na firme i osobe koje ga koriste na bilo koji nacin za posao pa makar to bilo pisanje dokumenata ili slanje e-maila.
msvrtan je offline