View Single Post
Staro 27.05.2006., 20:18   #28
Wooo13
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2003
Napravio sam Vmod samo za GPU jer memorija ja opasna za vmod, u smislu da memorije najcesce rikavaju na graf. karticama pa cak i kada nisu vmodane.
A posto je memorija gore od 1.4ns , a znamo da 1.4ns znaci po specifikacijama 1400Mhz, medjutim memorija radi na 1750 Mhz bez Vmoda.To je zato jer sve 7900GT vec imaju povisenu vrijednost napona na memorijama(Samsung specifikacije 1.8V +/- 0.1V, a referentne nvidia 7900GT preko 2V).Samim time vmod na memoriju ne dolazi u obzir.To sto tvoja mema radi na 1860 Mhz je mozda znak da je memorija kod tebe na jos vecem naponu, te se mozda zato i desavaju ti kvarovi(To mi daje nadu da moja nece krepat).Jedino ako ta tvoja extreme verzija ima 1.2ns memoriju u sto sumnjam, ali moguce je.
Evo slicice:
http://img110.imageshack.us/img110/8416/dsc023042rj.jpg

VMod sam napravio tintom koja u sebi sadrzava srebro pa je vodljiva, a ima je u chipoteci po 65 kn, s time da sam potrosio na ovaj mod valjda 0.5% punjenja .