Tema: Koja klima?
View Single Post
Staro 27.05.2006., 08:41   #16
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
hvala na odgovorima, ali eto nisam naveo tocnu situaciju kod mene doma.
Uglavnom radi se o starom stanu, dakle visoki su mi stropovi (nekih 4-4.5 metra), noviji prozori ali ne PVC, vec drveni tako da nije bas neka izolacija, a nesmijem mijenjati jer sam u centru. Dakle izlacija i nije bas dobra.
Nadalje imam ventilokonvektore koji me super sluze za grijanje, ali nisam ih ja ugradivao vec vlasnik stana prije mene. Takoder ima i klimu ali je lik iz nekog razloga precviko one dvije cijevi koje idu u klimu, pa mi nesto govori da je nesto oslo u ku*ac. Cak nisam uspio skonatati ni di se ta klima pali. ima samo termostat na ventilokonvektoru. Gledao sam cijene tih ventilokonvektora i najjeftiniji su nekih 3900kn, pa sam mislio da mi se vise isplati poseban klima uredaj.
Mislio sam i ja uzeti dva klima uredja za svaku sobu, ali jedino sto bi smio raditi je ona varijanta sa jednom vanjskom jedinicom i istog razloga zbog kojeg nesmijem mijenjati prozore. A to mi je nekak glupo jer moram provlaciti cijevi po cijeloj jednoj sobi sto nije bas estetski ni financijski prihvatljivo. Bar mislim da bi me to jako skupo izaslo.
Zbog toga sam i mislio uzeti jednu malo jacu (ovu vivaxovu), jer mi je raspored soba takav da je mogu staviti na zid koji je tocno nasuprot vratima od druge sobe. Eh i jos nesto, cuo sam da te snage koje reklamiraju nisu stvarene i da trose manje od nazivne snage.
raf je offline   Reply With Quote