prvo sto se tice cjene ako to hoce mora mu biti jasno da nece biti jeftino da neznam kako da ga pravis,,,,,,,, nek skuplja pare par mjeseci ili laganini nabava hardwarea komad po komad pa kad sve bude na hrpi onda sloziti
da to bi trebalo s linuxom srediti sto se tice monitora najbolje bi bilo neki manji touch screen sto ti se tice koristenja standardnih diskova tu ne bi trebalo biti problema ako ih se negdje u autu dobro "uglavi" staviti u cvrsto kuciste iznutra oblozeno necim mekanim "s rupicama za zrak"
i ako to sve sredis s laptopom, bubnes ga ispod suvozackog sjedala,
ja vec dosta duze vrijeme razmisljam o ugradnji kompa u auto s nekim linuxom naravno da mogu si naprjed kontrolirati radio, ventilaciju, GPS, xine ili winamp za mjuzu sa HDD-a
i sve si kontam da je to najbolje sa laptopom sredi mu se fino "kuciste" ispod vozackog ili suvozackog sjedala, instalacija neke mini LINUX distre podesene po potrebi ovisi za sa ce se koristiti u tvom slucaju snimanje adio i video zapisa,
i sad paljenje gasenje napajanje opcenito to treba vidjet s autoelektricarom da se sredi nekako kad das kontakt komp se pali na baterije boota i sfe i nakon neznam 20-30min (ili vise) prelazi na auto, , ili da je skroz na punjacu
gasenje naravno s hibernacijom, cim se auto ugasi komp ide u hibernaciju,,, a moze i da se normalno gasi svejedno je
sad to je minimalisticko i nece gutat struju "previse" je da je laptop skuplji ali imas u ZG one second hand PC shop prodaju laptope sa P III procovima od mislim 2-3000kn (neznam gdje mi je link)
zapravo je struja paljenje i gasenje najveci problem jer bude trebalo rastaviti pola auta da se struja sredi, , , ,
inace gdje bi smjestio kameru sa bi ona zapravo snimala,,,, tesko je uhvatiti i vozaca i pogresku "npr da se vidi kako prolazi korz crveno i slicno"
i da ako stavis laptop bez bada snimas kako treba,,,,, da ce sve biti oke s HDD-om to je provjereno terenska voznja laptop ukljucen montiran kod suvozaca na mjestu gdje inace bude airbag bez ikakvih forica za smanjenje vibracija ili bilo cega i sve je oke,,,,,,
ovo s flashevima je problem za problemom,,,,,, a moze se to srediti i s normalnim laptopom bez da ga se rastavlja stavlja ispod sjedala i nes posebno spaja s autom,,,,,, uzme jeftinjak laptop, punjac za auto, i kad treba spoji s kamerama i klika da snima laptop neznam stavi u ladicu ili negdje