Nisam pratio forum dosta dugo, pa ako je bila vec slicna tema s odgovorom, brisi
Dakle, imam tu 6800GT vec skoro dvije godine, radila je savrseno, na njoj je artic cooling silencer. Unazad nekih tjedan dana javljaju mi se artifacti na ekranu (obicno rezultat pregrijavanja) kojih se nikako nemogu rijesiti... Proizvodjac je Pixelview (ne pitajte oznaku modela jer sam je dobio u vrecici :-/)
dflt clock kartice je 350/1000, radila je mjesec-dva na 400/1100, kasnije sam vratio jer nije imalo smisla tada. dakle zadnjih barem 18 mjeseci radi na default frekvama, cooler je redovito ciscen od prasine i temperatura (idle) se uvijek kretala od oko 50-60 stupnjeva. Full load se ne sjecam, mislim da je najvise bilo 80ak stupnjeva, a posto pise da je Core treshold oko 120, mislim da tu nema problema...
I evo danas vec nemogu igrat nista, nakon 2 minute sljake krenu lagane tockice i pucanje tekstura, kasnije vec koma i mrcinski trokuti iskacu i slicno. Obicno se onda smrzne na 2-5 sec i nastavi opet s pucanjem tekstura... pa tako 3-4 puta i onda full freeze i moram rebootat. Nije pomoglo ni otvaranje kucista ni nafrljivanje ventilatora do jaja i slicno... Tako da mislim da nije stvar u temperaturi... Cak sam ju i downclockao na 280/800 - ista stvar, par minuta i sve ispocetka... :-/ Mijenjao i drivere, 3 razlicite verzije (zadnji, stari 3-4mj i 12 mjeseci)., nije pomoglo.
Ima netko kakve ideje? : hitthewa : hitthewa