View Single Post
Staro 26.05.2006., 16:36   #24
Sand
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Ja se slažem sa ljedećim: tvrtke koje ostvaruju profit od pojedinih softvera, trebaju plaćat isti. Studenti dok su u razvoju, trebaju imati besplatan softver, jer osim što nemaju 10000kn za dat za neki profesionalni softver, firme (koje stvaraju) bi trebale shvatit to kao ulaganje u budućnost(tu mislim na OS-e, i razne aplikacije Corel, SPSS, MS-W, CATIA, Dreamweawer..., ali ne i na igre).
Igre su posebna kategorija našeg užitka, te je istina da se sav užitak plaća. Cijene su daleko od prilagođenih za naše tržište, i meni nije jasno zašto ne proba Algoritam ili slične kompanije spustit cijene bar par naslova, na pola i usporedit promet. Ja se nadam da bi bili oduševljeni većim profitom, radi veće prodaje.
Ja osobno imam desetak igara dom origigi (neke kupljene na akciji za 100, a neke i za 400kn, ukupne vrijednosti 2000kn, u 6 godina), ali da ih imam sve platio bih to oko 12,000kn. Nema novaca. I to je to.
U zadnjih godinu dana sam samo 2 igre nabavio piratske, jer se stvarno trudim imat sve legalno, ali to je za jednog studenta stvarno teško.
Knjige koje kupujem za faks, ne kopiram već kupim u dućanu. To mi je ipak ulog. Da mi stoje jednog dana u biblioteci ili na policama ordinacije ako mi zatrebaju, a budu. Igre ću kupit, igrat 1-6 mjeseci, i poslije ih zaboravit.
Sand je offline